Katri Leskinen

Katri

Olen viisikymppinen kahden aikuisen lapsen mamma, mutsi, jossa vähän insinöörinkin vikaa. Taistelen aikaa vastaan, sillä pyöräilyn lisäksi tykkään muistakin liikuntamuodoista: uinnista, kävelystä, juoksusta, hiihdosta, retkiluistelusta ja crossfitistä. Vaikka liikkuminen vie ison osan vapaa-ajasta, tykkään näpertää myös käsillä; askarelua, remontointia ja ompelua. Lapset ovat muuttaneet jo omilleen, enkä siis  kärsi enää lastenhoito-ongelmista, mutta vapaa-aikaa rajoittaa työ pitkine työmatkoineen. Ajan käyttölle asettaa omat rajansa suuri unen tarve eikä aina jaksa tehdä kaikkea, mitä haluaisi.

Kaksikymppisenä pyöräilin vielä paljon, mutta jostain syystä pyöräily jäi. Ostin itselleni maantiepyörän keväällä 2012 ja siitä se lähti. Kilometrejä kertyi jo ensimmäisenä kesänä pari tuhatta ja seuraavana kesinä hieman enemmän aina viiteen tuhanteen saakka. Kesän 2015 saldo oli hieman yli kolme tuhatta ja kesien 2016 ja 2017 saldoksi jäi reilu kaksi tuhatta kilometriä. Pyörän selässä on siis tullut vietettyä muutama tunti viimeisinä kesinä. Tosin täytyy todeta, etten harjoitustuntimäärissä yllä lähellekään golfiin hurahtaneelle miehelleni. Hän viettää parhaimmillaan 40 tuntia viikossa kentällä, kun parhaillimmalla viikolla yllän hädin tuskin 20 tuntiin.

Liikkuminen tuo minulle hyvää mieltä, iloa ja jaksamista. En pidä juurikaan kilpailemisesta tai tapahtumiin osallistumisesta. Teen tätä vain itseäni varten. Toki olen polkenut kolmena kesänä (v.2012-2014) SF Tourin, jossa heinäkuun ensimmäisellä viikolla poljetaan Pohjois-Suomesta Helsinkiin. Pyöräilypäiviä on 6-7 ja kilometrit hieman vaihdelleet 700 kilometrin molemmin puolin. Aikaa vastaan ei poljeta, vain itseä ja omia voimia vastaan.

Keväällä ostettu maastopyörä Jett osoittautui ns. vääräksi valinnaksi ja uusi perheenjäsen muutti meille vielä joulukuussa. Kyseessä siis uusin tulokas Rhyme FSR Comp 650b (v.2017). Maantiepyörä Ruby Comp Di2 sai ulkoilua kesällä 2017 muutaman tuhannen kilometrin verran ja kaunotar saa kuljettaa vielä mammaa tästä eteenkin päin.

 

Rhyme
Specialized Rhyme FSR Comp 650b v. 2017
Ruby_2016
Ruby Comp Di2 v.2016

 

Mainokset

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: