Uusi maastopyöräilykilpailu – KiipMTB. Kausi pakettiin.

Janakkalan Kiipulassa ensimmäistä kertaa järjestetty maastopyöräilytapahtuma KiipMTB tarjosi mukavan piristyksen muuten niin sateiseen syksyyn. Kilpailu oli samalla kauden päätös, joten all in. Maalissa sitten huilataan ja laitetaan kausi pakettiin.

Maantiekauden päättymisen jälkeen on harjoittelua kevennelty ja lenkit suuntautuivat pääsääntöisesti maastoon. Kisaan ilmoittautuminen oli hoidettu jo aikoja sitten, joten syksyn treenit tähdättiin Kiipula mielessä. Kisa oli kotimaisemissa, joten reitti oli suht tuttu jo ennestään. Muutaman kerran käytiin teamin kanssa tarkemmin tutustumassa reittiin. Varsinainen reitti varmistui viikko ennen tapahtumaa ja edellisenä lauantaina kävin ajamassa reitin haistellen mahdollista kisavauhtia.

Matkoina kisassa oli pidempi n. 30 kilometrin reitti ja lyhyempi n. 10 kilometrin reitti. Oma nimi löytyi pidemmältä matkalta. Reitti oli sama, mutta lyhyempi matka kiersi sen kertaalleen ja pidempi kolmasti. Kierroksen pituus oli Stravan mukaan 11,4km, joten todellinen kisapituus oli lähes 35km. Kisaviikon sademäärä oli yli 50mm, joten odotettavissa oli paikoitellen liukasta ja kuraa. Kisa-aamu onneksi valkeni poutaisena.

Luvassa oli per kierros 200 nousumetriä, joten odotettavissa oli rankka kisa. Reitti ei paria kohtaa lukuun ottamatta ollut kovin tekninen, mutta reitin profiili tarjosi haastetta. Alamäetkään ei liiemmin tarjonneet paikkaa huilata jos meinasi pitää vauhtia yllä.

Vaikeuksien kautta voittoon

Kisaan oli ilmoittautunut n. 100 osallistujaa. Kumpikin matka lähti yhtä aikaa. 77 ajajaa lähti lopulta matkaan. Liekö huonot kelit säikäyttäneet niin monet jäämään kotiin. Heti alkuun sai aika vapaasti edetä. Liiemmin ei ruuhkaa ollut ja porukka nauhaantui sopivasti. Kierroksen alussa oli luvassa suopätkä, joka tarjosi pehmeää alustaa. Jo ennen suota oli pätkä mutaa, joka piti ottaa varovasti. Sykkeet sai ylös heti alussa. Perikunnan polun ylämäki takasi alkukierroksen sykkeet kattoon. Ensimmäisellä kierroksella aukesi nenästä verisuoni, joka hieman haittasi menoa. Verenvuoto ei meinannut tyrehtyä millään.

Kisa eteni kuitenkin mukavasti toisen kierroksen loppuun kunnes takarengas korkkasi vanteelta lopun teknisessä kivikossa. Loppukierros ajettiin melkein tyhjällä renkaalla. Teamillä oli onneksi huolto kierroksen lopussa, jossa sain pumpattua renkaaseen lisää ilmaa. Viimeisen kierroksen huolenaihe oli siis kestääkö takarengas maaliin saakka. Rengas oli litkutettu, joten luotin, että kestäisi. Kierroksen puolessa välissä oli juurakkoinen pätkä, jossa rengas korkkasi jälleen. Pätkän lopussa olleessa mutaisessa kohdassa tuli vielä heitettyä pannut, osin tyhjenevän takarenkaan takia. Pohje otti osumaa, mutta ei onneksi haitannut menoa. Selvisin tyhjällä renkaalla kuitenkin järjestäjän huoltoon, mutta siellä ei ollut pumppua. Onneksi taskusta löytyi co2-pumppu, joten kisa pääsi jatkumaan. Matkaa maaliin oli kuitenkin vielä 5km. Loppu oli ajettava hieman rauhallisemmin, koska takarengas tuntui korkkaavan kivien tai juurten takia. Niitä oli luvassa ihan riittämiin. Onneksi oli kahdella ensimmäisellä kierroksella hankittu riittävä etumatka muihin kilpailijoihin nähden, joten ehdin maaliin ensimmäisenä naisena. Voitto irtosi reilun 2 minuutin erolla. Rengasongelmissa tuhraantui muutama minuutti. Loppuaika oli 2:09:59.

Kausi pakettiin

Kausi oli kiva päättää podiumille. Toinen oli Tawast cycling clubin Leena Aalto ja kolmas treenikaveri Hatunen racing teamin Päivi Jaakkola.

 

Nyt on aika ottaa pari viikkoa kevyemmin ja hieman höntsätä. Marraskuun alkuun suunnitellaan talven treenikuviot ja mietitään ensi vuoden tavoitteita. Kalustokin kaipaa huoltoa, jotta on valmiina talveen. On aika kiittää treenikavereita Hatunen racing teamistä, erityisesti Pauliinaa ja Hatusta yhteistyöstä. Vuoteen mahtui monta hyvää hetkeä. Kimppalenkit ja monet kisat pitivät kiireisenä läpi kesän.

KiipMTB pysyvästi maastopyöräilijöiden kisakalenteriin?

Kiipulasäätiö järjesti KiipMTB:n yhdessä paikallisen pyöräilyseura Tawast cycling clubin kanssa. Se ajetaanko kisa myös ensi vuonna, jää nähtäväksi. Itse ainakin toivon näin käyvän. Ensimmäisestä kerrasta jäi positiivinen maku. Reitti ei ole kovinkaan tekninen, mutta korkeuserot antavat riittävästi haastetta. Reitti sisältää pääsääntöisesti polkua. Lisäksi on latupohjaa ja pieni pätkä suota. Reittiin ja sen profiiliin voi tutustua joko Stravassa tai jälki.fissä. Linkit alla. Käykäähän ajamassa. Kiipulan ja Konttilan maastoista löytyy myös muita mielenkiintoisia reittejä. Myös teknistä.

Kilpailun reitti Stravassa | Kisan nettisivut | Kisareitti jälki.fi:ssä

 

 

 

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑