Elokuussa pitkien matkojen kunto punnitaan #Turkutouring ja #Jämi84

Turku touring

Viikko sitten olimme Tiinan kanssa tandemilla Turku Touring 300km matkalla, matka katkesi tekniseen ongelmaan 227km kohdalla ja loppumatka kuljettiin huoltoautossa maaliin. Turussa viime vuonna sää oli hieno ja tuulta ei oikeastaan ollut, mutta tänä vuonna 100km kohdalla alkoi sade ja tuulikin oli 7-8m/s, eli ihan tarpeeksi kosteata ja märkää. Haasteellisesta säästä johtuen matkan aikana näkyi monta kasaa ja monet vaihtoivat eri nopeusryhmään.

Turku touringin lauantain matkat eivät olleet kilpailu, vaan ajettiin valitussa nopeusryhmässä kimpassa. Me valitsimme nopeusryhmäksi 30km/h, koska sääolosuhteet olivat ennusteiden mukaan mitä olivat. Jälkikäteen ajateltuna nopeus oli meille vähän liian alhainen, mutta saimme hyvän pitkäkestoisen harjoituksen matalilla sykkeillä. Keskeytyshetkellä ajonaikainen keskinopeus oli 31km/h. Lystiä kesti reilu 7 tuntia.

Turku touring 2017 tandemin Stravassa.

dav
Lähtö ja maali sijaitsivat Turun tuomiokirkon edustalla

JÄMI84

Jämi84 maastopyörätapahtuma järjestettiin tänä vuonna Ikaalisten kylpylällä. Tiinan kilpaillessa koko matkalla, osallistuin itse puolikkaalle. Oppaaksi matkalle lähti lenkkikaveri Päivi, joka osaa hyvin nuotittaa maaston. Näkövamman takia mukana oleva kaveri huutelee nuotteja; kivi oikea, kivi vasen, kierrä sieltä ja täältä ja varo oksaa ylhäällä tyyppisesti. Jämin reitti oli muuten mukavaa ajettavaa, mutta viimeinen metsäpätkä oli liian haasteellinen, kaksi kertaa kumoon ja sen jälkeen pyörä kiltisti taluttaen pois metsästä. Sykkeet oli kahden tunnin suorituksen aikana tasaisesti ylhäällä ja olo maalissa oli juuri se mitä oli toivonut, pystyi ajamaan omaan tasoon reippaan lenkin, mutta hyvällä fiiliksellä. Päivi oli Jämi84 puolikkaan naisten 3. ja minä 4. Yhteensä 47 naista oli tällä matkalla mukana.

Jämin puolikas Stravassa

 

IMG_20170826_141537
Maastopyöräily on välillä kuraista hommaan

Tiina ajoi 84 kilometrin reitin aikaan 4:07:36. Kyyti oli tasaisen reipasta alusta alkaen, eikä matkalla paljoa säästelty voimia. Ehjä ja hyvä suoritus loppuun asti. Maalisuorallekin jäi vielä paukkuja yhteen päänahkaan, joten tuloksena oli omassa sarjassa 4. sija.

 

Tiinan Jämin suoritus Stravassa

Turku touring -sivut

Jämi84:n sivut

jämi2

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑