Kesälomalla.com, osa I

Vuosi vierähtänyt ja taas kesäloma-aika. Ihmisen parasta aikaa. Alkuviikko tehtiin vielä ahkerasti töitä, keskiviikkona palkallinen vapaapäivä ja loppuviikko liukumavapaita. Tästä se alkaa. Loma!

Vanha latupohja
Vanha valoladun pohja 70-luvulta

Monena kesänä olemme mieheni kanssa olleet kesälomareisulla heti heinäkuun alussa. Itse olen polkenut Sf Tourin mukana keskisestä Suomesta Helsinkiin heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Mies on ollut mukana, mutta käynyt pelaamassa päivällä golfia matkan varrella milloin missäkin kentällä. Samanlaiseen suunnitelmaan päädyttiin tänäkin vuonna. Sillä erotuksella, että nyt mammalla on menossa ihan oma Tour. Mamma Tour. Matkaan siis lähdettiin jo torstaina illan suusta. Reitti Hämeenlinnasta Pulkkilanharjun kautta Joutsaan houkutteli, mutta päivälle oli kertynyt sen verran tekemistä, että hyppäsin auton kyytiin – mukana molemmat kulkupelit sekä miehen maantiepyörä.

Pyöräreittien valmistelu etukäteen on jäänyt olemattomaksi. Perjantaina Pitkospuillaaloin tutkimaan reittiä Joutsasta Vierumäelle, mutta koska en halunnut polkea vilkasta E75-tietä, päädyin päivällä hyppäämään maastopyörän selkään ja katsastamaan vanhat tutut tienoot. Metsä on aina ollut lähellä sydäntä ja kylläpä ne kaikki suuret ja pienet murheet hävisivät alta aika yksikön tutuissa, paljon muistoja sisältävillä poluilla. Toki mutkat ja mäet ovat muuttuneet vuosien myötä ja muutaman kerran eksyttiinkin, mutta onneksi vesi ja tuttu tie pitivät mamman kartalla.

Lauantai-aamuna heräsimme jo valmiina Vierumäeltä. Siinä se olisi. Triathlonin perusmatka, joka oli haaveissa suorittaa ennen kuin täytän viisikymppiä. Niin vain ei käynyt. Ehkä sen aika tulee. Jos tulee. Olin luvannut muutamalle kaverille mennä kannustamaan heidän kisaansa. Ja niin myös tein. Hieno päivä kisata ja myös seurata kisaa. Maastopyörällä oli mukava siirtyä paikasta toiseen ja lajista toiseen. Hieno, kiehtova laji!Lappeenrannan pyöräilykartta

Tälle sunnuntaipäivälle oli sitten suunnitelmissa ensimmäinen, kunnollinen pyöräretki! Tarkoituksena siis ajaa Rutolasta Savitaipaleelle ja sieltä edelleen Taipalsaaren kautta Lappeenrantaan. Matkaa reissulle n. 80 km. Jostain syystä reitti ei ollut ollenkaan sitä, mitä kartan pohjalta olin kuvitellut. Jos kartan mukaan vettä näkyvissä melkein koko matkan, turha toivo. Ylä- ja alamäkeä senkin edestä. Ensimmäisen kerran Saimaata näkyvissä reilun 45 kilometrin ajamisen jälkeen. Matkaa ei helpottanut kova sivutuuli, joka otti aika reippaasti korkeaan eturenkaaseen. Onneksi mieltä nostatti Savitaipaleelta eteenpäin kohti Taipalsaarta pitkin matkaa tulleet vanhat autot. Osa autoilijoista oli Vanhat autot Taipalsaaressapukeutunut ajan hengen mukaan peruukkeja myöten. Taipalsaaressa selvisi, että siellä vietettiin Taipalsaari-päiviä ja paikalla oli myös vanhojen ajoneuvojen pysähdyspiste. Paikalla oli huikeat 250 wanhaa, hyvin erilaista autoa! Wau, kyllä täällä meilläkin osataan. Samoilta päiviltä löytyi myös maittavaa lihasoppaa ja sen jälkeen matkaa jatkui paremmalla fiiliksellä. Ja paikallisten mukaan myös vettä näkyvissä seuraavalla etapilla.

Taipalsaaresta matka Lappeenrantaan meni mukavasti kevyen liikenteen väyliä pitkin. Markkinat Lappeenrannan satamassaSaimaakin nähtiin muutaman kerran. Uimaan ei toki houkutellut, sen verran vaahtopäitä näytti olevan. Lappeenrannassa odotti sitten toiset markkinat. Tällä kertaa Lappeenrannan Kansainväliset Suurmarkkinat. Siellä pieni kierros, jäätelöt naamariin ja takaisin majapaikkaan. Huomenna matka jatkuu kohti Savonlinnaan ja hieman suurempi urakka edes. Saas nähdä, miten mamman käy ;).

 

 

 

 

 

 

 

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑