Ratareisi 2017

24 tuntia aikaa, 2,72km pitkä rata ja polkupyörä. Siinä kiteytettynä Ratareisi-tapahtuma. Perinteisesti juhannuspäivänä järjestetty tapahtuma Alastaron moottoriradalla. Järjestyksessä jo neljäs kerta. Itse osallistuin kolmannen kerran. Yhden hyvän sään vuoden jälkeen oli nähtävästi taas Esterillä sukukokous, sen verran kostea keli jälleen.

100 kierrosta Ratareisi-titteliin

Ratareisi-tittelin ansaitsi itsellensä kiertämällä radan ainakin 100 kertaa vuorokauden aikana. Tänä vuonna tavoite jäi minulta saavuttamatta. Olin jo mennessä päättänyt, että jos sataa, en aja.  Hurjimmat kiersivät rataa sateesta huolimatta läpi yön. Eniten kilometrejä taisi tulla vähän reilu 500 eli noin 185 kierrosta. Naisten eniten kiertänyt sai mittariin yli 400 kilometriä. Hän on osallistunut joka kerta tapahtumaan ja aina ajanut yli 100 kierrosta.

Startti oli lauantaina klo:12. Parin tunnin ajon jälkeen alkoi sade, ja sääennusteen mukaan sade ei loppuisi kuin vasta puolen yön jälkeen, joten oli hyvä vetäytyä radalta. Oli siis loppupäivä aikaa vaihtaa muiden kanssa kuulumiset varikkoalueella ja syödä hieman evästä. Olin lupautunut talkoolaiseksi, joten kipinävuoro huoltohommissa olisi varikolla aamuyöstä, joten päätin mennä illaksi nukkumaan.

IMG_20170625_024204
Yön tunnelmaa

Hieman jälkeen kahden yöllä menin takaisin radalle. Tunnin lyhyt setti ajoa radalla ennen omaa kipinävuoroa. Rata oli sateen jäljiltä vielä märkä. Kipinävuoron loputtua kuudelta, oli vielä siis 6 tuntia aikaa kerätä kilometrejä. Sunnuntaiksi asetin tavoitteeksi ajaa kesän ensimmäinen yli 100km:n lenkki. Aamun auringonnousu toi paremman kelin ja ratakin alkoi kuivumaan, joten satanen tuli rikottua. Setti Stravassa.

Parhaiten ajan sai radalla kulumaan sillä, että ajoi jonkun peesissä ”älä ajattele mitään, polje” -tyylillä tai ajamalla rinnakkain ja juttelemalla muiden kanssa pyöräilystä tai ihan jostain muusta. Huonoiten ajan sai kulumaan sillä kun seurasit sykemittarista ajettuna kilometrejä. Silloin käytännössä aika pysähtyi. Toiseksi parhaiten aika kului kun yritit laskea kierroksia tai että montako kierrosta olet ajanut kun mittari näytti xx kilometriä. Toi 2,7 kertotaulu ei oo helpoimmasta päästä.

Kokonaisuudessa kilsoja kertyi minulle 186, kierroksina 69. Sillä irtosi Ratapohje-arvonimi. Rataa kiersi 64 urhoollista. Kuka enemmän kuka vähemmän. Oman mielen mukaan.

Ratareisi 2017 Kuvaaja Petri Salmi
Keli oli Ratareisi 2017:ssa kolea ja sateinen. Kuvaaja Petri Salmi

IMG_20170625_111626

Pitäisköhän keksiä ensi juhannukseksi jotain järkevämpää tekemistä.

Paikkana tuo rata on esimerkiksi peesiajoharjoittelemiseen oivallinen paikka. Myöskään autoliikennettä ei ole haitaksi. Alamäkiä rakastavana olisin kyllä kaivannut niitä muutaman ratakierrokselle. Rata on tasainen, joten hyvän matkavauhdin ylläpitäminen käy työstä. Jos vertaa, että ajaisi saman matkan maantiellä, jossa on korkeuseroja.

Tämän vuoden sää oli myös tuulinen ja se myös tuntui radalla. Ihanteellinen olosuhde olisi +20 astetta ja puolipilvinen tyyni keli. Tuntuu erittäin epätodennäköiseltä keliltä Suomessa tällä hetkellä.

Ensi vuonna uudestaan? Ehkä, ehkä ei. Järjestäjä ei vielä luvannut ensi vuoden tapahtumaa, mutta voisiko olla ilmankaan. Niinpä. Siinä mietittävää vuodeksi eteenpäin.

Loppuun viikonlopun fiiliksiä kuvina:

Linkkejä liittyen tapahtumaan:

Ratareisi 2017 -tapahtuman facebook-sivut, josta voi käydä lukemassa lisää fiiliksiä.

Tästä luettavissa viimevuotinen raporttini Ratareisi 2016 -tapahtumasta.

Ratareiden kotisivut.

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑