Parakilpailut Kölnissä Saksassa

IMG_20170601_122742Ensimmäinen kansainvälinen kilpailumme oli Cologne classic -Eurooppa cupin osakilpailu 2.-5.6. Saksan Kölnissä.

Lähdimme reissuun torstaina, että ehdimme rauhassa kasata pyörän ja tutustua reitteihin. Kisat pidettiin eri päivinä eri paikoissa. Kisoissa meitä oli kolme suomalaista, me tandemilla WB-luokkassa ja Liisa Lilja pyörällä, luokassa WC2. Kummatkin osallistumme sekä lauantain aika-ajoon että sunnuntain maantieyhteislähtöön.

 

Torstain tutustumislenkki
Torstain tutustumislenkki

Torstaina pyörän kasauksen jälkeen kävimme eksyilemässä paperinavigaattorin kanssa ja samalla tuli testattua, että pyörät toimivat. Ilma oli kylmään kevääseen tottuneille kuuma.

Perjantaina kävimme tutustumassa aika-ajoreittiin Terra Nova Speedway:llä. Reitti on paikallisten suosima ulkoilureitti sivummalla kaupungista, vieressä oli iso avolouhos. Reitti näytti loivalta, mutta kovemman testiajon matkan jälkeen loivat mäet tuntuivat haastavilta. Tuuli tulisi vaikuttamaan paljon, sekä myötäinen että vastainen. Reitti kun ajetaan edestakaisin. Matka meillä lauantain aika-ajossa 20 km, Liisan matka 15km. Perjantaina kävimme myös katsomassa maantiereitin ja hakemassa kisanumerot kisakeskuksesta. Kisakeskus sijaitsi aika-ajopaikasta katsoen toisella puolella kaupunkia.

received_10155419434784839Lauantaina meidän lähtö oli lähes päivän viimeisenä, mutta Liisalla ensimmäisten joukossa, joten menimme paikalle aikaisin. Katsoimme Liisan startin ja sen jälkeen tehtiin oma alkuverkka. Lähtö tapahtui lähtörampilta. Emme olleet aikaisemmin lähteneet rampilta. Uusi lähtötapa hieman jännitti. Alku otettiin riittävän rauhallisesti. Meille matka oli pitkä, joten loppuun oli hyvä jättää varaa kiristää. Loppuaika meille oli 30:58,94, joka riitti toiseen sijaan. Voittajille hävisimme harmittavasti 14 sekuntia. Kisa oli siis tiukka. Edellä lähtenyttä paria saimme reilusti kiinni. Tämä pari sijoittui kolmanneksi. Keskinopeus oli meillä 38,8km/h.

received_10155316978407440Sunnuntaina vuorossa oli maantieyhteislähtö. Reitti oli kaupunkialueella 2,2km:n pituinen rata ja meidän luokan oli määrä kiertää se 25 kertaa. Meidän kanssa samaan aikaan lähti myös miesten tandemit ja T-luokat eli kolmipyöräiset. Luokkien välillä oli peesaaminen sallittu. Huonon lähdön johdosta ensimmäiset kaksi kierrosta jouduttiin ajamaan reipasta vauhtia, että saimme muut kiinni. Ensi kerralla tiedämme sijoittua lähdössä eturiviin. Ensin saimme toisen naispari kiinni. Johtava pari saatiin kiinni muutaman jälkeen. He lyöttäytyivät meidän peesiin. Noin puolessa välissä kisaa, meidän ohi meni pari miesten tandemia, joiden peesiin hollantilaispari iski. Meillä ei jalka riittänyt tähän kyytiin.

Kumpanakin päivänä sijoituimme 2.Kolmanneksi lopputuloksissa sijoittunut hollantilaisparin saimme kiinni kierroksella. He sinnittelivät meidän peesissä loppumatkan ja saimme  loppukirikilpailuharjoituksen heidän kanssaan. Kirivoitto 0,07 sekunnin erolla. Voittajille hävisimme lopulta vajaa 2 minuuttia. Kierroksia kiersimme lopulta 22 eli matkaksi tuli reilu 47 kilometriä. Kilpailun keskinopeus oli 38km/h. Virallinen loppuaika meillä 1:14:24,31.

Sunnuntain kilpailu oli kropalle paljon rankempi kuin lauantain aika-ajo koska kisa oli paljon pidempikestoinen. Lauantaina sykkeet oli tapissa alusta loppuun. Sunnuntaina hieman matalammalla, loppua kohden nousevat.  Suoritukset olivat ehjät ja parasta mitä meistä tällä hetkellä saatiin irti.

Liisa LiljaLauantaina Liisan aika-ajossa käytössä oli luokkien väliset prosenttikorjaukset. Liisan aika riitti viidenteen sijaan. Sunnuntaina ajo ainoana luokassaan. Liisan päälajina oli triathlon. Tämä Kölnin kisa oli myös Liisalle ensimmäinen pyöräilykisa.

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑