Yö-rogaining 2016

Kun kesäkuumalla ilmoittauduimme kaveriporukalla 2016 Yö-rogainingin fillarisarjaan, ei silloin tullut mieleen, että marraskuun puolessa välissä voisi olla paukkuvaa pakkasta. No näin kuitenkin sattui käymään. Ei siinä, oikealla varustautumisella siitä selvittiin. Pakkaset toivat mukanaan myös lumisateet, joten maakin oli saanut valkoisen peitteen ja toi kuutamon ohella valoa yöhön.

img-20161112-wa0019Joukkueemme oli nimeltään ”Ihan liekeissä”. Mukana Yö-rogaining SE:ssä tutut Tiia ja Marko. Vahvistuksena Hannat Pee ja Koo. Koo tosin valitettavasti joutui jättämään geimit väliin sairastumisen vuoksi.

Lähtö oli perjantai-iltana klo:22.00. Kartat saimme kl0:20, jolloin reittisuunnittelu alkoi. Arvioidun etenemisnopeuden mukaan suunnittelimme alustavan reitin. Vähän osviittaa saimme vauhtiin kesän yö-rogainingista. Aavistus oli myös, että talvi hieman hidastaa vauhtia. Lauantaiaamuna klo:6.00 piti viimeistään olla maalissa, joten urakkaan oli aikaa 8 tuntia. Reitille suunnittelimme pysähdyksen juomarastille, jossa saisimme lisää juotavaa, joten kisakeskuksena toimineeseen Ylöjärven liikuntakeskukseen ei tarvinnut poiketa kuin maalissa.

Nastarenkaat ja valot fillareissa. Kerrospukeutuminen. Korkkipulloissa ja termareissa lämpimät urheilujuomat. Kännykät ja vara-akut säilytyksessä puseron sisällä lämpimässä. Riittävästi energiaa ja kuivaa varavaatetta, ensiaputarvikkeet, vararenkaat ja huoltotarvikkeet repussa. Siinä lyhyt oppimäärä talviolosuhteissa käytävään rogainingiin.

Työnjako jakaantui neljään pekkaan siten, että suunnistaminen ja kartanluku lankesi meikäläiselle. Marko piti huolen rastimäärittelyistä, Tiia hoiti kännykkäleimaamisen rasteilla ja Hanna P kirjasi käydyt rastit vihkoon varuiksi jos järjestäjän systeemi pettäisi.

Sairaan siistiä hommaa! Talvi, fillarit pelas, rastejakin löytyi eikä edes eksytty. Kukaan ei nukahtanut. Sai syödä koko ajan jotain. Sai höpöttää muille tai sai olla vain ihan hiljaa tai sai laulaa korvamatoa: ”Jos sä tykkäät nii lähekkö baariin, Tämä kylä on kun autiosaari, Mä oon sun perjantai ja maanantai,…”. Hannan korvamadoksi jostain syystä valikoitui Tuure Kilpeläisen Autiosaari, ja juu, tarttui. Kiitos siitä Hanna!

Pääasiahan oli osallistuminen, mutta tavoite oli myös ettei ihan vikoja olla. Tavoite saavutettu sijalla 88/120. Pisteitä kerrytimme yön aikana 167. Aikaa saimme kulumaan 7 tuntia 47 minuuttia ja 23 sekuntia. Kilometrejä tuli mittariin 57. Rastiväleinä reitti oli 34,7 kilometriä. Tuloksiin voi tutustua järjestäjän sivuilta http://retki.rogaining.fi/index.php?page=tulokset-ja-seuranta-2&hl=en.

Loppuun kuvina yön tunnelmia:

 

yo-rogaining_2016_reitti.JPG
Tältä näytti meidän kuljettu reitti.

 

img-20161112-wa0028
Rastihan se siinä. Rasteilla käynti leimattiin QR-koodinlukijasovelluksella.
img-20161112-wa0003
Kartanlukua vauhdissa helpotti huomattavasti ohjaustankoon kiinnitetty karttateline ja kypärässä oleva otsalamppu.
img-20161112-wa0009
Välillä ihmeteltiin karttaa yhdessä ja suunniteltiin reittiä seuraavalle rastille.
img-20161112-wa0002
Tältä näyttää silmäpussit aamu viideltä koko yön valvomisen jälkeen.  😀
img-20161112-wa0006
Grilliltä lisää evästä. Kahvia olisi kaivannut, mutta just se oli loppu.
img-20161112-wa0022
Ihan liekeissä -joukkueen liekki oli vielä voimissansa lähtöhetkellä.
img-20161112-wa0020
Liekki oli vissiin sen verran hiipunut matkalla, että maalissa tuli enää vain pimeitä joukkuekuvia.

Kuvat Hanna Pietilä.

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑