Turku touring pyöräily 300km/30 20.8.2016

received_10210680977319330
Lauantain laivue . Tandemin nettopaino n. 16kg.

Pitkien peruslenkkien nopeuksien perusteella uskaltauduimme ilmoittautumaan 30km/h-ryhmään. Tuo nopeus on sellainen, että pystymme pitämään tuon nopeuden helposti ja sykkeet pysyvät kummallakin kevyesti pk:lla. Ryhmä osoittautui melko isoksi. Lähdössä oli ryhmässä kolmen ryhmänvetäjän ja meidän lisäksi noin 25 pyöräilijää. Ennen starttia olimme suunnitelleet, että pysymme ryhmän perässä emmekä osallistu vetovuoroihin. Tämä sopi myös ryhmän vetäjille. Meidän laivue kun kulkee tietyissä kohdissa hieman eri tahtiin muuhun ryhmään verrattuna, joten olisimme aiheuttaneet turhaa kuminauhaa ajamalla ryhmän sisällä.

Ryhmän takaosassa tuota kuminauhaa toki tuli joka tapauksessa noin isolla ryhmällä, mutta se oli kuitenkin parempi paikka meille. Ylämäkien alkuun jouduimme jarruttamaan, joten mäen loppuosassa jäimme hieman ryhmästä. Alamäissä ja tasaisilla saimme kuitenkin ryhmän suht helposti kiinni. Selvästi myös tandemilla ryhmässä ajaessa saa peesistä hyötyä, mutta hyöty ei ole niin suuri kuin yksilöpyörällä, koska ihan edellämenijän takarenkaassa ei uskalla ajaa, koska meillä jarrutusmatka on hieman pidempi kuin muilla.

received_10210680978519360
Startti oli lauantaina klo:7:00. Silloinkin jo hymyilytti.

Alun reitti oli melko hankalaa meille, koska sisälsi mm. paljon risteyksiä. Ensimmäisten 40 kilometrin aikana vauhti oli reilusti 30km/h+. Sykkeet huiteli pk/vk rajalla ja tuntui ettei tätä vauhtia olisi koko reissua varaa päästellä. Onneksi reitti hieman toi helpostusta ja vaikka keskinopeus siitä reilusti vielä nousi, oli se meille huomattavasti kevyempää menoa. Toisessa huollossa n. 145 kilometrin kohdilla keskinopeus oli jo 32,1km/h. Koska reitti jatkuisi hieman nousuvoittoisesti, sovittiin, että 200 kilometrin huoltoon mentäisiin hieman rauhallisemmin. Putosinhan se keskari hieman eli 0,2km/h. 200 kilometrin huollossa oli vuorossa ruoka. Tämä oli meille välimaali, johon selvittyämme tiesimme, että selviämme loppuun asti. Seuraavaan 240 kilometrin huoltoon reitti kulki isompaa 204-numeroista tietä. Myötätuuli ja uusi asfaltti siivittivät menoa siten, että edellisen pätkän ”hidastelu” otettiin kiinni ja taas koko matkan keskari nousi. Garminin mukaan mentiin 25 kilometrin osuus keskinopeudella 34,8km/h. Viimeinen juomahuolto oli 293 kilometrin kohdalla ja periaatteessa siihen loppui keskinopeuden mittaus. Oma mittari tässä kohtaa näytti keskinopeudeksi vieläkin 31,9km/h. Loppu 18 kilometriä sisälsi paljon kaupunkiajoa, joten se köröteltiin lepposta 28 km/h kyytiä maaliin. Ryhmämme kasvoi matkan aikana parilla pyöräilijällä, kun nopeammasta ryhmästä pudottautui pari meidän ryhmään. Ajoryhmämme selvisi reissusta ilman teknisiä ongelmia. Puolipilvinen keli oli ihanteellinen pyöräilysää. Energiahuolto ajon aikana onnistui meiltä hyvin ja energiat riitti koko matkan eikä sen osalta ollut mitään ongelmia.

Reissu otti 11 tuntia ja 10 minuuttia. Ajoaika 9 tuntia ja 49 minuuttia. Ajon aikainen keskinopeus oli 31,5km/h. Hieman tuo 30km/h-ryhmään nähden nopeuden osalta keuli, mutta alkua lukuunottamatta nopeus sopi meidän laivueelle hyvin. Mukava lauantaipäivä.

Fysiikka molemmilla kesti matkan hyvin. Henkisesti vaikeinta taisi molemmilla olla neljännen huollon jälkeen 260 kilometrin hujakoilta viimeiseen 293 kilometrin huoltoon. Sillä välillä kilometrit matelivat. Tuntui ettei matka enää edistynyt yhtään.

Turku touring ansaitsee vilpittömät kehut järjestelyjen osalta. Ryhmän mukana kulki koko matkan moottoripyörä ja huoltoauto ohjaamassa liikennettä ja mahdollisten ongelmien varalta antamassa huoltoa. Muu liikenne pysäytettiin risteyksiin, joten sen osalta oli turvallista ajaa. Ryhmänvetäjät osasivat hyvin hommansa ja ohjeisti ryhmää riittävästi. Huoltopisteillä ja maalissa oli kaikki tarvittava saatavilla. Kiitos järjestäjille ja ryhmässä mukana polkeneille.

Lenkin speksit Stravassa

Turku touring -tapahtumasivut

Turku Touring -Facebook-sivut

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑