Kohti kesän finaalia, haasta itsesi ja kaverisi

sää
Oma jännityksensä tuo sääennusteiden seuraaminen

Kaikki, jotka ovat joskus osallistuneet johonkin kilpailuun tai tapahtumaan, tietävät, että mitä lähempänä h-hetki on, sitä enemmän ajatukset ennen suoritusta pyörivät vain suorituspäivässä eikä sen jälkeistä elämää liiemmin mietitä. Just nyt, eniten kiinnostaa minkälainen sää on lauantaina Turussa.

 

Ääripäästä toiseen, 15 kilometristä 300 kilometriin. Kaikki tiet näyttävät johtavan tänä kesänä Turkuun.

IMG_7867hienolähtöpaikka
Turku touring lähtö ja maali sijaitsee Turun Tuomiokirkon edustalla

Kesäkuussa kun Pauliinan kanssa treenattiin Turussa järjestettäviin Tempo-kisoihin, tasaisin väliajoin otin puheeksi Turussa elokuussa järjestettävän Turku Touring -tapahtuman. Tapahtuma tunnettiin ennen nimellä Myllyn pyöräily ja lauantain pisin matka oli Route300. Nyt siis tapahtuma tunnetaan Turku touring -pyöräilynä. Matkoja on tarjolla tänä vuonna sunnuntaina 30km, 80km ja 120km ja lauantaina 240km ja 300km. Itse olen ollut omalla pyörällä mukana kolmena aikaisempana vuonna 300 kilometrin matkalla. Kypsyttelin ajatusta jos osallistuisimme tandemilla. Piti vain saada Pauliina yllytettyä lähtemään mukaan. Eikä nyt minkään lyhyen matkan takia Turkuun viitsi matkustaa, joten tietysti sille 300 kilometrille.

Kesälomalla on ollut aikaa treenata

Kun tempo-kisoista selvittiin, otimme yhteyttä järjestäjään selvittääksemme voisimmeko osallistua tapahtumaan tandemilla. Luvan saatuamme ja ilmoittautumisen jälkeen treenien painopiste on keskitetty määrään. Määrää olemme saaneet treenata onneksi terveinä. Tandemilla yhteisiä kilometrejä on tullut reilu 2300. Huhtikuusta alkaen pyöräilykilometrejä on tullut kaiken kaikkiaan reilut 4000.

 

Peruslenkit ovat olleet kestoltaan noin tunnin ja kahden välillä. Lenkkien intensiteettiä vaihdellen, Tempoa unohtamatta. Viikkorytmiä myös vaihdellen. Väliin on mahtunut myös kevyempiä viikkoja. Olemme pyrkineet tekemään noin kerta viikkoon yli 100 kilometrin lenkkejä. Kolmella reilusti yli 100 kilometrin lenkeillä on harjoitettu pitkän suorituksen rasitusta ja sen aikaista tankkaamista. Pisin lenkki 150 kilometriä.

palkaneella_IL
Kuva Ilpo Lehtinen

Uuden äärellä

Kilometrejä tullut tänä vuonna eniten mitä pyöräilyyn tulee, joten määräharjoittelu on onnistunut. Ryhmässä olemme tandemilla ajaneet, mutta suurempi ryhmä varmasti tuo haastetta hommaan. Ensi kertaa näin pitkä matka tandemilla. Koitos on ennen kaikkea fyysinen, mutta varmasti myös henkinen. Tällä kertaa lisämaustetta tuo se, että saman pyörän päällä istuu myös toinen. Mutta jos ei itseänsä ja kaveria haasta, elämä olisi varsin yksitoikkoista. Koskaan ei tiedä kun matkaan lähtee, että mitä matka tuo tullessansa. Noin pitkän suorituksen onnistuminen ei ole itsestäänselvyys. Koskaan ei etukäteen tiedä miten kroppa tulee reagoimaan rasitukseen. Myös keli tuo omat mausteensa hommaan.

Viime viikolla olemme löysänneet treenitahtia ja olemme huoltaneet kroppaa. Ennen Turkuun lähtöä teemme vielä kevyen lenkin, jossa tarkistetaan pyörän toimivuus. Tällä viikolla saa luvan kanssa syödä kaikkea mitä näkee ja saa käsiinsä, pääpaino  tankkauksella keskiviikkona ja torstaina. Perjantaina palataan normaaliin ruokailujen suhteen ja matkustetaan pelipaikoille. Koko viikko nautitaan reilusti nestettä ja suoloja. Lauantaina kukonlaulun aikaan urakka käynnistyy. Jos kaikki menee suunnitellusti, perillä takaisin Tuomiokirkon portailla olemme kuuden maissa illalla.

Turku touring ja 300 kilometriä, täältä tullaan!

Turku touring -tapahtumasivut

Turku Touring -Facebook-sivut

 

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑