Ratareisi 2016 -keskikesän juhla

Miksi tehdä Juhannuksena muuta kun voi ajaa fillarilla? Viime vuoden Ratareisi jäi lyhyenlännäksi huonon sään vuoksi. Estereillä oli silloin sukukokous Alastarossa ja rata lainehti, joten olihan se koettava uudestaan ja mielellään hyvässä säässä. Ilmoittautuminen oli hoidettu jo hyvissä ajoin viime vuoden tapahtuman jälkeen, joten Juhannussuunnitelmat olivat selvät jo pitkään. Esterikin lupasi pysyä sukunsa kanssa poissa, joten kelikin suosi.

ratareisi2016_kartta
Rataprofiili Alastaron moottorirata on tasainen ja sisältää 12 mutkaa, 4 vasemmalle ja 8 oikealle. Rata on 2,72 kilometriä pitkä.

 

Saavuimme kavereiden kanssa pelipaikoille jo perjantaina. Perjantaina oli luvassa Polkupyöräkiihdytyksen SM-kisat. Pitihän sekin siis käydä polkasemassa. Pokaalihan sieltä kisasta irtosi kotiin tuomiseksi. Kisassa ajettiin 400 metriä. Huippunopeudeksi Garmin näytti 48km/h. Ei ollut nojapyöristä vastusta.

Ratareisi-arvonimeä lähdettiin tavoittelemaan Juhannuspäivänä klo:12 ja aikaahan siihen oli ruhtinaalisesti eli 24h. Arvonimen saaminen edellytti 100 kierrettyä ratakierrosta. Sen kimppuun siis. Kauas on pitkä matka, se tuli taas todistettua. 😉

Evästä oli pakattu mukaan riittävästi. Pitkän suorituksen kuluessa oli alusta alkaen huolehdittava riittävä energian saanti. Alkuselvittelyn ja ajajakokouksen jälkeen lähdettiin liikkeelle. Heti ensimmäisen stintin aikana tyhjeni eturengas ja oli nilkutettava  varikolla renkaanvaihtopuuhiin.

Ajon aikana radalle muodostui erivauhtisia ajoletkoja eli junia, joissa oli mukava taittaa matkaa. Keli oli tällä kertaa erittäin lämmin ja aurinkoinen, joten aurinkorasvaa sai laittaa reilusti. Siitäkin huolimatta pientä punoitusta havaittavissa. Radan kurvit tulivat ajon aikana enemmän kuin tutuiksi. Alastaron kuuluisin on Las Palmas -kurvi.

Lauantain ajoin lyhyissä, kuitenkin vähintään tunnin mittaisissa stinteissä. Riippuen aina miten sopivia junia osui kohdalle. Hyvästä junasta kun ei malttanut jäädä pois. Illan hämärtyessä tuli lauantain kilometreiksi 200. Puolen yön jälkeen tuli hieman arvottua vaihtoehtoja ajaako läpi yön vai mennäkö välillä nukkumaan. Järki kuitenkin voitti ja yölle sallin itselleni levon. Aamulla olisi vielä hyvin aikaa täydentää satasesta puuttuvat kierrokset.

Aamulla kukonlaulun aikaan kello soimaan. Yöunet oli järkevä päätös ja aamulla oli taas mukava palata radalle levänneenä. Aamun ensimmäisellä stintillä ajoin tarvittavat kierrokset täyteen. Stintille tuli mittaa 75 kilometriä ja 28 km/h keskarilla. Aamupalakahvin ja sämpylän jälkeen oli aikaa vielä puolitoista tuntia, joten se käytettiin tehokkaasti radalla polkien. Kun ruutulippu tippui sunnuntaina klo:12, oli lopputulema 119 kierrettyä kierrosta, yhteensä 321 kilometriä. Ajoaika 11h 16min.

Hurjimmat vetivät läpi yön. Eniten kierroksia kiertänyt teki Ratareiden ennätyksen eli 239 kierrosta. Parilla muullakin tuli kilometrejä oli 600. Naisten voittaja kiersi 150 kierrosta. Nojapyörä/kinneri-luokan voittajalla oli kierrettyjä kierroksia oli reilusti toistasataa. Kickbikellä eräs kiersi 100 kierrosta.

IMG_20160625_211025
Nojapyöriä ja kinnereitä oli useampi pyörimässä radalla

Jaa mitäkö teen ensi Juhannuksena. Noh, jos Ratareisi järjestetään niin melko varmasti Alastarossa. Jos ei, niin sitten pitää luultavasti järjestää oma Juhannuspyöräily, lähes yhtä kreisi. Ratakreisi-arvonimen saisi 200:lla kierroksella. Jäihän tuota aikaakin yli puolet käyttämättä.

Loppuun pitää vielä todeta, että 300 kilometriä tulisi helpommalla polkemalla se maantiellä paikasta A paikkaan B erilaisia maisemia katsellen. Pääkoppa tuolla radalla oli kovilla. Olo oli hetkittäin kuin hamsterilla juoksupyörässä. Mutt hei, sairaan siistii silti! Suosittelen!

Ratareiden kotisivut

Henkilökohtainen profiilini löytyy Stravan palvelusta, josta voi seurata meikäläisen poljettuja kilometrejä.

One thought on “Ratareisi 2016 -keskikesän juhla

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑