Melutaan ja syljeskellään Pauliina & Tiina

Tandemin sisäänajo suoritettu. Kilometrejä mittariin tullut reilu 800 kilometriä ja nyt olemme vasta pääsemässä vauhtiin. Kaikkiin pyörän nikseihin ei vielä olla totuttu, mutta pikkuhiljaa. Joka lenkillä tulee jotain uutta. Putkelta ajo muun muassa on vielä opettelematta. Ensimmäiset lenkit ajettiin normaalipolkimilla, mutta parin lenkin jälkeen vaihdettiin jo lukkopolkimiin.

IMG-20160528-WA0003
Stoker & pilot eli lämmittäjä ja pilotti

Kummallakaan meistä ei ollut aikaisempaa kokemusta tandemilla ajosta. Ensimmäinen testilenkki oli lyhyt ja huteraa menoa. Pystyssä kuitenkin pysyttiin. Homma vaikutti erittäin mielenkiintoiselta ja tuo kummallekin uusia haasteita. Alkuun etsittiin tandemilla ajosta tietoa netistä, mutta sitä on erittäin niukasti saatavilla, joten itse sitä on vaan opeteltava. Freemanin Ajetaan me tandemilla tuli youtubesta ensimmäiseksi hakutulokseksi, sen ohjeilla on menty. Tässä teillekin se korvamadoksi Freeman – Ajetaan tandemilla.

Tandem on kuin dieseljuna verrattuna normaaliin maantiepyörään. Kiihtyy hitaasti, mutta pysähtyy vielä hitaammin. Kunhan vauhtiin pääsee, ei kannata turhaan jarrutella. Kun rentous ajoon on löytynyt, on tandem vakaampi kuin normaali maantiepyörä. Nyt kun on harvakseltaan ajanut sinkkupyörällä, tuntuu se erittäin epävakaalta. Pyörittämiseen pitää kaksin polkiessa kiinnittää enemmän huomiota. Tavallaan se on raskaampaa, mutta tavallaan kevyempää. Tandem on vakaampi ja nopeampi kuin normaali maantiepyörä kun vauhti on kaksin helpompi pitää yllä, tosin ylämäkeen vauhti on vaikeampi pitää loppuun asti.

Ainakin tandemilla saa vastaantulijat hymyilemään ja päät kääntymään.

Päivitämme lenkeistä tietoa Stravan nettipalveluun. Jos olet Stravassa, liityhän seuraajiin.

Taustat tandempyörän hankinnasta voit lukea Pauliinan esittelystä ja pilotin eli Tiinan taustat.

 

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑