Tandemin siivellä

Helatorstai ja vapaapäivä. Mahdollisuus siis pitkälle pyörälenkille. Eikä tuo kelikään pahakseen pistänyt.

Reittisuunnitelma hieman muuttui keskiviikon iltapäivällä. Lähtö kymmeneltä. Kun pääsin lähtöpaikalle, kuulin, että Tiina ja Pauliina lähtevät matkaan tandemilla. Mikäs siinä. Matkaan lähdettiin kahden pysähdyksen taktiikalla.

Ensimmäinen etappi Parolasta Ilolan maatilalle. Soittelin eilen maatilalle ja varmistelin, että paikka on auki. Ja ruokaa tarjolla. Matka taittui mukavasti ja perille päästiin. Aurinko hymyili kilpaa meidän kanssa. Paikan päällä oli myös Kaupin kanuunoiden ryhmä kahvitauolla. Mepä tytöt otettiin ja syötiin. Että jaksaa :).

20160505_124935
Valmiina jatkamaan Ilolan maatilalta.

Seuraavan etapin kimppuun. Maantie hyvässä kunnossa ja matkaa taittuu. Päästiin harjoittelemaan myös kaupunkiajoa Valkeakoskella autoilijoiden seassa. Hyvinhän sekin meni. Vauhti sen kun kiihtyy. 307-tietä olen ajanut Pälkäneeltä Valkeakoskelle päin ja muistissa oli iso ylämäki: Tykölänvuori. Näin ajettuna siis alamäki. Jostain syystä muisti on pyyhkinyt pois ylämäen jälkeen tulleen alamäen. Joka oli nyt siis vastassa ylämäkenä. Mutta siitä selvittiin. Näin päin kierrettynä ylämäki oli pitkä ja loiva. Ei muuta kuin hurjat vauhdit ja Tykölänvuoren alamäkeen. Tandem kellotti maksimivauhdiksi 66,6 km/tunnissa, kun minä jäin kuin nalli kalliolle 56,4 km/tunnissa vauhdillani. Tosin siihenkin oli erityisen tyytyväinen, sillä oma ennätys syntyi! Pätkä valtatietä 12 ja käännös oikealle Laitikkalaan. Laitikkalan kyläkaupalla jätskitauko.

20160505_141540
Peltomaisemaa Laitikkalan kyläkaupalla

Tässä kohtaa huomasin, että pelkkä vesi janojuomana ei taida ihan riittää. Onneksi kanssasisarilla on ehtymättömät varastot ja sieltä löytyi voimaa myös minun juomapulloon. Päätepysäkille matkaa enää vajaa 30 kilometriä. Loppu tuli yllättävän hyvin, vaikka edessä ehkä reitin mäkisin osuus (kun Tykölänvuorta ei lasketa).

Maaliin päästiin, mutta matka kotiin (20 km) ei enää tässä kohtaa innostanut. Kyllä paukut olivat jääneet reissulle. Mutta kivassa seurassa ja näin hienolla säällä. Jaksaa, jaksaa.

Tässä vielä vähän tilastoa reissusta:

  • Kilometrejä kertyi 105.8 km
  • Keskivauhti 26.5 km/h
  • Maksimivauhdit 66.6 km/h (ja 56.4 km/h)
  • Nousua 507 m

Tässä vielä tarkempaa dataa lenkistä:

https://connect.garmin.com/modern/activity/1155003922

Jostain luin, että näin keväällä tehty 100 kilometrin lenkki vastaa kesällä ajettua 150 kilometrin lenkkiä. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesää!

IMG-20160505-WA0003
Maalissa!
13169880_10209737563374571_351661171_o
Valtakunnallinen pyöräilypäivä ja kuntoajo 16.6.1985

Reissun jälkeen selvisi, että samainen reitti on ajettu kuntoajona 16.6.1985. Huom. Muista harjoitella ennen ajoa :)!

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑