Loistavan liikunnallinen lauantai

Viikko sitten kävin ensimmäistä kertaa lähirannassa kurkkaamassa, paljonko mahtaa veden lämpötila olla. +6 astetta. Kuulosti lupaavalta. Seuran facebook-sivustolla käytiin viikolla keskustelua ensimmäisestä avovesikokeilusta ja pienen porukan kesken sovimme, että ensi lauantaina. Siis tänään.

Eilen satoi lunta ja sääennuste näytti aamuun muutamaa pakkasastetta. Varmistelin, ettei varmaan mennä, kun on niin kylmä. Osan porukan kanssa sovimme, että siirretään viikolla. Tuija ja Tiina olivat kuitenkin toista mieltä. Olihan minunkin pakko lähteä mukaan, kun ihan vieressä asun!

Aamulla naiset jo odottivat rannassa. Lisäksi Hanna oli tullut katsomaan, miten meidän käy. Ja hyvä juttu, että tulikin – saatiin kuvaajakin tähän hulluun kokeiluun.

Lämpötila

Ensimmäisenä tarkistin veden lämpötilan. Sama +6 astetta. Tuija on aikaisemmin harrastanut sukeltamista ja häneltä saatiin hyviä neuvoja. Kaadoimme mm. märkäpuvun sisään lämmintä vettä ennen järveen menoa. Lisäksi kannattaa hetki totutella kylmään veteen ennen kuin aloittaa kauhomisen. Tämä neuvo jäi tosin minulta kuulematta :).

20160423_101043

Avovesikokeilu oli lyhyt, mutta sitäkin antoisampi. Minulla on ainakin hyvin muistissa viime vuotinen ensikosketus avoveteen toukokuussa ja siitä ei jää kyllä mitään kerrottavaa jälkipolville. Siitä näkövinkkelistä tämä oli oikein onnistunut kokeilu! Tuija paineli menemään ihan kuin vettä vaan, minä kävin muutaman kerran rannalla lämmittelemässä ja takaisin veteen. Äkkiä märkäpuku pois päältä ja kuivaa, lämmintä vaatetta tilalle.

20160423_101741

Hanna sai houkuteltua vielä pyörälenkille. Ajoimme maastopyörillä Sääjärven lenkin (35 km) ja nautimme aurinkoisesta, mutta hieman kylmästä lauantaipäivästä.

20160423_113707

Tänään taas oivalsin, miksi tästä kaikesta tykkään niin kovasti. Liikunnan terveysvaikutuksien lisäksi tämä tyhjentää pääkoppaa mukavasti vähän kurjemmistakin asioista. Ja tietysti pisteenä ii:n päällä nämä ihanat ystävät, joiden kanssa saan nauttia tästä tekemisestä!

Kiitos ystävät <3!

Kaverit

Loistavan liikunnallista lauantaita sullekin!

 

*)Kuvat Hanna Inkanen

 

2 thoughts on “Loistavan liikunnallinen lauantai

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑