Triathlonpyörä Specialized Shiv Elite

 

Ulkona kelit ovat muuttuneet hyvin keväisiksi. Aurinko paistaa useina päivinä ja luonto kuivuu. Maastossa ja teiden varsilla voi bongata jo sinivuokkoja ja leskenlehtiä. Lisäksi monilla peltoaukeilla saattaa nähdä joutsenia ja kurkia.

Suomessa hienointa on, kun vuodenaika vaihtuu. Muutosta on hieno seurata. Asuessani Espanjassa kaipasin kelien vaihtumista. Toisaalta se ei ole kivaa, jos aurinko paistaa aina ja luonto on yhtä karu ja kuiva vuodenajasta riippumatta. Se alkaa puuduttamaan. Varsinkin, kun on syntynyt Suomessa. Kyllä Espanjassa tietenkin huomaa, kun vuodenaika vaihtuu, mutta muutos ei ole niin näkyvä kuin Suomessa.

 

Pyörittämisen puolella olen siirtynyt Bkool – harjoitusvastukselta ulos. Ensimmäisen lenkin ulkona kävin tekemässä uudella Specialized Shiv Elite triathlonpyörälläni pari viikkoa sitten. Aloitin maltillisesti reilun tunnin iltapäivälenkeillä vaikka olinkin jo ajellut harjoitusvastuksella jonkin verran. Ei voi muuta sanoa kuin, että kyllä se ulkona ajaminen on taas oma lajinsa verrattuna harjoitusvastukseen. Suomen olosuhteissa harjoitusvastus vaan on aika ehdoton, jotta pyöräilyjalkaa voi pitää edes jotenkin yllä.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ensimmäisiä lenkkejä

 

Maanantaina sain alle jo kevään ensimmäisen 100km lenkin, joten pikkuhiljaa jalkaa alkaa löytyä myös aika-ajopyörän kuljettamiseen. Tässä lajissa voimantuotto ihan erilaista kuin maastopyörällä. Maantiellä voimantuotto on staattista ja jatkuvaa, kun taas maastossa vaaditaan monesti voimakkaita maksimivoima piikkejä, kun kivistä ja juurista pitää päästä ylitse.

 

Kesällä osallistun Finntriathlonin triathlon tapahtumiin, joten olen nyt pyrkinyt hakemaan tuntumaa triathlonpyörällä ajamisesta. Specialized Shiv on tuntunut todella hyvältä ja hyvän tuntuinen asentokin löytyi suhteellisen nopeasti. Aika-ajoasennossa ajaminen on itselleni uusi asia, joten lisäkappaleesta ajaminen ja satulassa erilailla istuminen ovat olleet mielenkiintoista koettavaa. Vauhdin hurma tuo Shivillä ajamiseen uutta mielenkiintoa verrattuna maastopyöräilyyn.

 

IMG_0474
Specialized Shiv Elite 2016

 

Tällä hetkellä en itse tosin ole vielä ihan aerodynaamisin kuljettaja sillä lyhyiden ajohousujen päällä olevat hiihtohousut ja hieman liian iso thermotakki nappaavat jonkin verran kiinni, mutta kyllä niilläkin tuntumalle pääsee pyörän ollessa todella aerodynaaminen.

Alla on lisäksi Specialized All Condition 25mm leveät pistosuojatut maantiekumit, jotka eivät ole aivan nopeimmat, mutta huolettomat ja varmat lenkkikumit. Lenkit ovat kuitenkin treenaamista varten ja kisat ennätysten tekemistä varten, niin on mukava, jos alla on varmat kumit, jotka kuitenkin rullaa vielä ihan mukavasti.

 

IMG_0477
Ainakin kevään lenkeillä on mukava olla varmat maantiekumit alla Specialized All Condition

 

Shiv triathlonpyörästä löytyy mielenkiintoinen sisään rakennettu nestetankki, jotta aerodynamiikkaa on saatu maksimoitua. Shivin Sitero-satula on kehitetty juuri aika-ajoasentoa varten. Yllätyin hieman itsekin, että olin hyvin tyytyväinen mukana tulleeseen satulaan ja ajan sillä varmasti koko kesän.

 

Jos joku on vielä sopuhintaista triathlonpyörää vailla, niin voin kyllä suositella Specialized Shiv Eliteä hyvänä vaihtoehtona.

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑