Ja taas se iski…

Kun syksyllä ostin uuden maantiepyörän, ajattelin, että ensi keväänä säästyn pyöräkuumeelta. No. Ihan väärin ajateltu.

Vanha Jamis sai käytännössä romutustuomion Loppiaisrogainingilla tammikuussa ja pyörä lojui puolitoista kuukautta läjänä varastossa, enkä tiennyt mitä sille teen. Annoin sille kuitenkin vielä yhden mahdollisuuden ja vein sen korjattavaksi. Pyörä ei ollutkaan niin läjänä kuin luulin. Joonas vaihtoi siihen etuvaihtajan vaijerin ja teki pientä fiksausta. Pyörällä ehdin polkaisemaan muutaman lenkin, mutta sitten se iski!

Hatunen kampanja

Hatusellahan on nyt  kampanja, kun viet vaihdossa vanhan pyörän, saat 20 %:n
alennuksen kampanjapyöristä. Tuhannen euron pyörässä se on jo pari sataa jne… Hain vahvistusta vielä mieheltäni asiaan. Mies ei sitä oikein tuntunut ymmärtävän, mutta totesi, että katsotaan sitten, kunhan olet päässyt eroon vanhasta. No. Yksi viesti ja ensimmäinen koeajaja lupasi tulla seuraavana päivänä. Pyörä meni sille tielleen. Olin siis pyörättömässä tilassa. Niin mukavaa :).

Olin jo päättänyt, etten investoi täysjousitettuun pyörään, koska en aja niin paljon maastossa. Ja tälle ajatukselle sain vielä tukea myöhemmin, koska on hyvä ensin opetella ajamaan jäykkäperäisellä ja vasta sen jälkeen siirtyä täysjousitettuun, mikäli sille on tarvetta. Tämä päätöstä tuki toki myös budjettikin. Ei ollutkaan tarkoitus pistää tähän pyörään tuhansia euroja. Ihan siitäkin syystä, ettei rahaa ole. Merkki oli jostain syystä selvä, mallia piti vähän vielä miettiä. Vaihtoehtoja oli kolme; Jett; Jynx ja Rockhopper eri variaatioilla. Koeajoin Rockhopperin ja Jettin. Pyörät ovat osiltaan samat, mutta Rockhopper on miesten rungolla ja Jett naisten. Rockhopper miellytti olemuksellaan enemmän, mutta S-runkokoko tuntui hieman liian suurelta tälle mammalle. Toki pyörä menisi hienosta maantieajossa, mutta arvelutti kokonsa puolesta maastossa. Valituksi siis tuli Specialized Jett Expert 29. Itse olin tosin ajatellut nukkua vielä yhden yön yli, mutta kun elää hätäisen hämäläismiehen kanssa, niin tähän ei ollut mahdollisuutta. Hän kun otti ja käveli kassalle ja maksoi pyörän. Se siitä sitten.

No. Mikä sitten muuttui? Yhdeksässä vuodessa kaikki on hieman muuttunut. Uudessa pyörässä on hydrauliset levyjarrut, ilmajousitettu etuhaarukka ja vaihteet 2×10. Muutama seuratoveri oli ohimennen luullut uutta pyörääni vielä vanhaksi. Sen verran ilmeisesti tyylini on jo vakioitunut, että uusi pyörä muistuttaa melko paljon vanhaa. Suurin muutos ulkoisesti lienee pyörien koossa. Uudessa pyörässä kun 29 tuuman renkaat.

Pyörällä olen ajanut nyt muutaman lenkin ja vielähän sen on tunnustelua ja tutustumista uuteen pyörään. Suurin ero ajotuntumaan on kuitenkin nuo hieman suuremmat renkaat. Onneksi maantiepyörää ”kaunotarta” ei voi vielä ottaa esille muutamaan viikkoon, joten ehdin hyvin ottaa lisätuntumaan tähän kulkuriin!

Jett_Expert_29
Specialized Jett Expert 29

 

 

Tässä vielä tekniset tiedot:

BOTTOM BRACKET: Samox, 24mm BSA for 2 pc. design, 73mm

BRAKE LEVERS: Tektro Gemini, hydraulic, short reach adjust

CASSETTE: Sunrace, 10-speed, 11-36t

CHAIN: KMC X10, 10-speed, w/ reusable MissingLink

CRANKSET: Specialized Stout XC, 2×10, 2 pc., 24mm spindle, 36/22T, anti-corrosion hardware

FORK: Custom SR Suntour XCR-AIR 29, air spring, 80mm travel, integrated remote hydraulic lockout w/ rebound, preload adjust, tapered alloy steerer, mag lowers, Hi-Ten 32mm stanchions, disc mount

FRAME: Specialized A1 SL Aluminum, Women’s XC 29 Geometry, women’s fully-butted tube sets, tapered head tube, forged post-mount 160mm dropouts, replaceable derailleur hanger

FRONT BRAKE: Tektro Gemini, hydraulic disc, resin pads, I-spec compatible

FRONT DERAILLEUR: SRAM X5, 2×10, high mount

FRONT HUB: Specialized Stout XC, Hi Lo disc, alloy, RCC bearing system, QR, 28h

FRONT TIRE: Specialized Ground Control Sport, 60TPI, wire bead, 29×2.1″

GRIPS: Specialized Body Geometry XC Contour Women’s, Kraton w/ gel, lock-on, closed end

HANDLEBARS: Specialized Stout XC, flat bar, double-butted 6061 alloy, 9-degree backsweep, 4-degree upsweep, 31.8mm

HEADSET: 1-1/8″ upper, 1-1/2″ lower, threadless, Campy style, cartridge bearings

INNER TUBES: Standard, Presta valve

REAR BRAKE: Tektro Gemini, hydraulic disc, resin pads, I-spec compatible

REAR DERAILLEUR: Shimano Deore Shadow, 10-speed

REAR HUB:Specialized Stout XC, Hi Lo disc, alloy, RCC bearing system, QR, 32h

REAR TIRE: Specialized Fast Trak Sport, 30TPI, wire bead, Flak Jacket protection, 29×2.0″

RIMS: Specialized Stout XC 29, disc, alloy, double-wall, pin joint, 26mm inner width, 28/32h

SADDLE: Body Geometry Women’s Riva Sport, steel rails, 155mm

SEAT BINDER: Alloy, nylon/glass fiber washer, QR, 34.9mm

SEATPOST: Alloy, 2-bolt, micro-adjust, 12.5mm offset, 27.2mm

SHIFT LEVERS: Shimano Deore RapidFire Plus, 10-speed, I-spec

SPOKES: Stainless, 14g, black

STEM: Specialized, 3D forged alloy, 4-bolt, 6-degree rise

 

 

 

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑