Polkujuoksua ja live-seurantaa

 

Kevät puskee parhaillaan Suomeen ja valoisuutta riittää päivässä jo todella mukavasti. Hienoa, kun ehtii tuplatreenipäivinä heittämään molemmat lenkit valoisalla. Aamulla herääminen on helppoa, kun tulee herättyä luonnollisesti samaan tahtiin auringon kanssa. Uskon sen olevan paras alku päivälle.

 

Hienoja kelejä on nyt riittänyt pariin viikkoon ja niistä saa mukavasti lisävirtaa lenkille, jos silmä vähän painaa. Uimahallikin näyttää kauniimmalta, kun on aurinkoinen keli ja aurinko paistaa isoista lasi-ikkunoista siniseen veteen. Silloin voi kuvitella hetken uivansa sinisessä meressä kunnes kaakeliseinä tulee vastaan ja volttikäännös epäonnistuu sen verran, että nenä on täynnä vettä.

 

Uintitreenit on sujunut ihan kivasti. Olen siirtynyt kiihtyvistä vedoista kisavauhtisiin VK-sarjoihin. Sain kiihtyvillä maksimivedoilla vähän nostettua VK-vauhtiani ja nyt yritän kehittää kisavauhtini kestoa/voimaa. Tällä hetkellä olen tehnyt 2 x 10 x 50m, 15 sekunnin palautuksella. Toivoisin, että näillä saisin kisavauhtiin vähän kestävää vauhtia.

 

Pari viikkoa sitten olin GoExpo-messuilla ajamassa Bkool-harjoitusvastuksella lauantaina ja sunnuntaina. Tämä oli ihan mielenkiintoinen reissu. Ajoin molempina päivinä kolme tuntia ja loppupäivän esittelin harjoitusvastusta. En ollut vielä ikinä ajanut näin pitkiä treenejä harjoitusvastuksella. Normaalisti kotona tulee ajettua reilua tuntia. Aika meni kuitenkin yllättävän nopeasti, sillä sain samalla aina välillä jutella messuvieraille. Messuviikosta tulikin ihan hyvä määräviikko, jossa tuli satsattua polkemiseen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Viime viikolla päätin ottaa härkää sarvista ja yrittää nostaa hieman juoksuni tasoa kisan kautta. Osallistuin Tampereella 14,4 kilometrin polkujuoksukilpailuun treenimielessä. En ole juossut syksyn jälkeen poluilla vaan pelkästään pyöräteillä, joten ensimmäinen kosketus lumipolkuihin verrytellessä oli ihan mielenkiintoinen. Aikalailla eri lajista puhutaan, kun juostaan asfaltilla tai metsässä. Kisat osoittautuivatkin suunnistajien karkeloiksi. Mukana oli maajoukkue suunnistajia miehissä ja naisissa. Sen verran ketterästi he etenivät lumipolulla, että jouduin ensimmäisen 5 kilometrin aikana hellittämään ja keskittymään omaan juoksuun.

Pohkeet joutuivat uudelle koetukselle, kun askelta piti yrittää tasapainottaa. Pystyin kuitenkin juoksemaan 14,4 kilometriä ihan mukavaa vauhtia ottaen huomioon, että koko reissu oli käytännössä polkua. Aikaa matkaan kului 1h 14min.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Maalissa

 

Kisa rankaisi pohkeita kuitenkin sen verran, että kävely oli vaikeaa muutama päivä kisan jälkeen. Olen kuitenkin onnistunut tällä viikolla jo juoksemaan lenkin ja toinen on tiedossa tänään, joten valoa tunnelin päässä. Uskon, että jalat sai sen verran shokkihoitoa, että pystyn nyt nostamaan juoksulenkkien pituutta ja määrää, joka on ollut tavoitteena päivien pidentyessä ja kesän lähestyessä.

 

Huomenna on tiedossa hieman virkistystä arkeen, kun sponsorimme Aussie Bar Tampere järjestää maantiekilpailu klassikon Milan – San Remo live-seurannan. Tarkoituksena olisi näyttää jatkossakin pyöräilyä Aussie Barissa Tampereella. Maantiepyöräilyn helmien lisäksi tiedossa on maastopyöräilyä ja alamäkiajoa. Tämän kautta haluaisimme luoda pyöräilykulttuuria Suomeen niin, että asiasta kiinnostuneet ihmiset voivat tulla yhdessä katsomaan rennoissa tunnelmissa pyöräilyä. Siinä lähetyksen lomassa voidaan vaihtaa kuulumiset ja elää yhdessä pyöräilyn hienoja hetkiä.

Kestävyysurheilu.fi – sivusto teki myös jutun tästä pyöräilyn live-seurannasta. Jutun voi lukea täältä.

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑