Valollakin on väliä

 

Lamput
Ylimpänä Urban 650, keskellä Urban 350 ja alhaalla Blackburn

Syksyllä, kun mieheni osti tuon läskipyörän, myyjä sai myytyä myös ajovalon. Valoa ehdittiin testamaan muutamaan otteeseen ennen lumen tuloa. Lampun valonteho yllätti positiivisesti. Ajovalo kotona on siis mallia Urban 650. Tuoteperheestä löytyy  mm. Urban 350 sekä Urban 800. Kolmatena testattavana on hieman edullisempi ajovalo mallia Blackburn Scorch Front. Kaikki valot ovat USB-liittimillä varustettuja ja näin ollen siis ladattavia versioita.

 

 1. TEKNISET TIEDOT
 • URBAN 350
Urban 350_tekniset tiedot
Urban 350 tekniset tiedot
 • URBAN 650
Urban 650_tekniset tiedot
Urban 650 tekniset tiedot
 • Blackburn Scorch Front
  • maksimivaloteho 180 lumenia
  • käyttöaika täydellä teholla 1.1 tuntia ja pienimmällä teholla 2.5 tuntia
  • latausaika 2,5 tuntia
  • laitteen paino 100 g

2. KUVIA LAMPPUJEN VALOTEHOISTA

Urban 350_valotehot

Urban 350 / valotehot high,med, low

Urban 650_valotehot
Urban 650 / valotehot high, med, low
Blackburn_valotehot
Blackburn  / valotehot high, low

Kuten kuvista voi havaita, Urban 650 valotehot ovat hieman paremmat kuin mallilla 350. Kokemuksen mukaan molempien lamppujen pienimmällä valoteholla pärjää hyvin osin valaistuilla kevyen liikenteen väylillä ja teillä. Suurempia valotehoja tarvitaan vasta täysin pimeässä. Blackburnin pienempi valoteho ei tunnu riittävän edes osavalaistuksen kanssa.

Urban-valaisimet vaativat enemmän latausaikaa kuin Blackburn, mutta kestävät myös pidemmän käyttöajan.

3. KÄYTETTÄVYYSBlackburn ja kiinnitysosa.jpg

Urban-valaisimet kiinnitetään ohjaustankoon suoraan leveällä kumilenkillä, kun taas Blackburn-valaisimessa on erillinen teline (vrt. kuva), joka kiinnitetään pyörään. Ja vastaavasti itse lamppu on kuminauha-kiinnityksellä kiinni telineessä. Blackburn-valaisin on siis helppo ottaa irti telineestä ja ottaa mukaan, kun pyörä jää parkkiin. Kaikki testattavat ovat helppoja irrottaa ja kiinnittää pyöräntankoon. Valaisimiin on mahdollista myös saada erillinen kypärään kiinnitettävä teline, mutta sellaisen käyttöä ei testattu.

4. MUUTA

Urban 650 kustantaa n. 160 €, 350 vastaavasti n. 95 € ja Blackburn n.85 €. Omaan tarpeisiin riittäisi varmasti tuo Urbanin edullisempi versiokin ;).

 

 

 

 

 

One thought on “Valollakin on väliä

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑