Kevyempänä kevättä kohti

Reilu kuukausi on vierähtänyt ja uutta ruokarytmiä on opeteltu. Ruokavalio on pitänyt sisällään kolme lämmintä ateriaa ja kaksi välipalaa. Rahkaa tai luonnonjogurttia, marjoja ja pellavansiemeniä aamuun sekä välipalaksi. Lounas- ja päivällinen kanaa, kalaa tai lihaa, salaattia, oliiviöljyä, bataattia tai riisiä sekä pala leipää tai kaksi. Illalla sitten vielä kasvismunakas tai puuro raejuustolla höystettynä, jotta jaksaa nukkua ;).Syön siis selvästi enemmän kuin aikaisemmin. Kaikkein vaikeinta on edelleen hetki, jolloin tulen kotiin ja ruokaa pitäisi laittaa. Väsyttää. Laiskottaa. Toki tähän olen jo tottunut, mutta jotenkin olisi niin paljon helpompi ottaa jääkaapista jotain nopeasti ja aloittaa ruoanlaitto sen jälkeen. No. Tähänkin on kyllä sorruttu. Mutta suklaata on kyllä kuukauden aikana mennyt… yllättävän vähän.

Kasvikset
Tuloksiakin on jo nähtävissä. Puntarin lukema on alaspäin. Ei ehkä kuitenkaan niin rivakasti kuin olisin toivonut, mutta suunta on oikea. Ja totuuden nimissä täytyy tunnustaa, ettei ohjeitakaan ole noudatettu sata prosenttisesti! Mutta kyllä sunnuntai-aamun punnitus sen verran motivoi, että lauantaisin mennään aika hyvin ohjeiden mukaan. Opetteluahan tämä vielä on ja vielä jonkin aikaa.

Marjat
Tammikuulle kertyi liikuntatunteja pitkästä aikaan ihan kohtuullisesti, mutta yllätyksekseni olen huomannut, että kunnon ruoan lisäksi uni maistuu! Ja aamulla tunnen levänneeni – riittävästi. Ja näiden hyvä yhdistelmä on selvästi helpottanut palautumista. Hyvä kierre on siis valmis. Liikkumisen, levon ja ravinnon jonkinlainen tasapaino on siis löydetty. Tästä hyvästä kierteestä olen enemmänkin kuin tyytyväinen ja painon putoaminen tulee vasta sen jälkeen. Koko syksyhän oli melkoista tasapainottelua unen ja liikunnan kanssa ja tuntui siltä kuin junnaisin harjoittelunkin suhteen paikallani. Toki yritän muistuttaa itseäni siitä, että tästä ”autuaallisesta tilanteesta” on nautittu vasta hetken aikaa ja takapakkejakin voi tulla.

Uni
Näyttää siis siltä, että mamma on menossa kevyempänä kesää kohti. Miten sinuun ovat vaikuttaneet sunnuntaipunnitukset? Oletko onnistunut? Ehkä vielä paremmin kuin tämä mamma?

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑