Loma on ihmisen parasta aikaa

IMG_20160219_140107
Läskit liikkeellä. Arskatkin kaivettu esiin.

Talviloma -hiihtoloma. Kun viivaa lomakalenteriin suunnittelin, ajattelin, että helmikuun puolessa välissä olisi vielä etelässäkin hyvät hiihtokelit eikä pakkasta olisi liikaa. Hiihtämään kun mieli teki. Tammikuun loppu ei lupaillut hiihtokelejä ja vesisateet sulatti lumet melkein kokonaan. Se niistä hiihtokeleistä siis. Nou hätä ja plan B käyttöön.

IMG_20160216_120808
Kätköjä kartalla, Garmin eTrex 30 vie perille

Geokätköt Garminiin, evästä termariin ja Fatboy liikkeelle. Tuli ns. määräviikko treenien osalta. Pitkiä peruskestävyyslenkkejä tuli tehtyä oikein olan takaa. Pisimmillään lenkit nelituntisia. Sääkin suosi. Aurinkoista ja pikkupakkasta alkuviikko, loppuviikolla keli vaihtui plussalle ja toi tullessansa lumisateet. Täydellinen lomasää, täydellinen kätköilysää!

Nyt kun loma vetelee viimeisen päivän iltaa, on viikon saldo 0 kilometriä hiihtoa ja yhteensä 155 kilometriä pyöräilyä ja kävelyä. Geokätköjä näihin kilometreihin mahtui 40 löydettyä, muutama kätkö jäi vielä piiloon. Viikkoon sisältyi 100. löydetty kätkö.

IMG_20160216_111901
Ilveksen jäljet metsäautotiellä

Viikon luontohavaintoja; tintit ja pöllöt visertävät jo kevättä. Kaikenmoisia ötököitä on liikkeellä, hiiristä hirviin ja ilveksiin. Mieleenpainuvin luontohavainto yhdeltä lenkiltä oli kohtaaminen ukkometson kanssa. Selvästi silläkin mielessä jo kevät ja koppelot. Meikäläisestä se ei tosin saanut soidintansseilleen kaveria. Poistuin paikalta vähin äänin. Kohtaamisestamme lyhyt video lopussa. Hieno tipu!

Viikko teki tehtävänsä. Pää nollattu työkiireistä. Loma on ihmisen parasta aikaa, maanantaina uudella innolla töihin.

 

 

 

2 thoughts on “Loma on ihmisen parasta aikaa

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑