Naisilla on käsilaukku, mulla on satulalaukku

Naisilla on käsilaukku, tai noh, ainakin melkein jokaisella. Vaikka olen nainen, en omista käsilaukkua, mutta minullapa on satulalaukku. Mitään en siis käsilaukuista tiedä, mutta olen kuullut, että sitä mitä ei naisen käsilaukusta löydy, ei tarvita. Sama pätee minun satulalaukkuun. Kurkataan.

DSCN7914
Satulalaukkuna Specialized Wedgie

Tapana on kuljettaa satulalaukkua ja sen sisältöä aina mukanani pyörälenkeillä. Varmaan on, että vika yllättää ainakin silloin jos ei ole laukkua mukana, joten se on paras olla mukana, aina. Olisihan se harmi, jos lenkki jäisi kesken rengasrikon takia.

Laukkuna minulla on Specializedin Wedgie. Kiinnitys näppärästi tarranauhoilla. Tilavuus 1,7 litraa, laajennettuna 2,2 litraa, joten mukaan mahtuu kaikki tarvittava ja vähän enemmänkin. Vesitiiveys tärkeä ominaisuus ja se, että vetoketju on vaakatasossa. Edellisessä oli pystyssä ja petti ensimmäisenä.

Fatboyn satulalaukussa kulkee mukana yksi varasisäkumi. Maantiefillarilla liikkeellä ollessa mukana kulkee useasti parikin varakumia. Koskaan ei tiedä, onko uusi sisärengas ehjä, joten siksi useampi kun kerran mukaan mahtuu. CO2-pumpulla saa helposti maantierenkaaseen tarvittavat paineet. Olen tykästynyt helppokäyttöiseen Topeakin AirBoosteriin. Mukana myös pari CO2-ampullia. Ampulli on hyvä suojata siihen tarkoitetulla suojuksella, koska tyhjentyessä ampulli jäätyy herkästi. Rengasraudat on tietysti myös mukana. Satulalaukkuun kannattaa sujauttaa myös kertakäyttöhanskat, niin renkaanvaihtohommissa ei kädet likaannu. Ja rahaa, jos sattuu huoltoasema tai grilli osumaan matkan varrelle, niin voi käydä lunastamassa itsellensä pikkupurtavaa tai vaikka sumpit.

DSCN7917 Laukkuun mahtuu tarvittaessa myös hieman evästä tai esimerkiksi sadetakki tai irtohihat. Puhelin ja kotiavaimet pysyy tallessa matkan ajan. Satulalaukun lenkissä kulkee perävalo näkyvyyttä parantamassa.

Näin kevään korvalla on hyvä tarkistaa varustuksiaan ja tehdä hankintoja jos tarvittavia vermeitä ei vielä löydy. Itselläni on tapana näin keväällä hankkia kesän tarpeet kerralla kuntoon, sisäkumet ja sun muut CO2-ampullit.

Kevään ensimmäiset lenkit lähenee ja on käsillä ennemmin kuin huomaatkaan ja hiekoitussepelit odottavat uhriaan pientareella. On hyvä harjoitella myös ”pit stop” kuntoon kevättä varten, jotta sujuu sitten kun tositilanne sattuu kohdalle.

 

Mainokset

3 thoughts on “Naisilla on käsilaukku, mulla on satulalaukku

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: