Nasta homma

Lumiset tiet ja polut huutaa fillaroimaan. Monet varmasti miettivät pärjääkö ilman nastoja. Itselläni on kokemus tästä alkutalvesta, jolloin on ollut lumista pakkaskeliä ja lisäksi viime talven pääkallokeleistä. Tänä talvena on pärjännyt hyvin ilman, toistaiseksi. Pekka Pouta lupasi tälle viikolle armotonta vesikeliä tänne Etelä-Suomeen. Viimetalvinen pääkallokeli on siis odotettavissa. Siis läski ”laihdutusleikkaukseen”.

DSCN7883groundcontrol26x4,6 Alkuperäiset renkaat on merkiltänsä Specialized ja mallina Ground Control 26×4.6. Normaalilla talvikelillä pärjää hyvin, mutta jäisellä kelillä ainakaan meikäläisellä ei näihin syntynyt minkäänlaista luottamusta. Varsinkin tilanteissa, joissa on jäätä alla ja päällä ohut kerros lunta, ei ole näihin Spessun renkaisiin voinut luottaa ollenkaan. Parit pannutkin tuli viime talvena heitettyä.

Oli siis hankittava nastarenkaat. Viime talvi oli yllättänyt läskikuskit ja rengaskauppiaat, koska jo helmikuun alussa joka paikassa myytiin eioota. Ei edes ulkomailta meinannut löytyä sopivia. Näytti jo siltä, että pitäisi hankkia renkaat ilman nastoja ja alkaa itse porailla niihin nastoille paikat. Onnekseni kuitenkin löytyi nastarenkaat, tosin ilman nastoja. Säästyin sentään poraushommilta, mutta nastat oli asennattava itse. Nastat oli tietysti loppu sieltä mistä nämä renkaat löysin, joten vuorossa oli nastojen metsästys. Nastat löytyi onneksi Suomesta ja saatavilla oli myös niihin sopiva asennustyökalu, joka helpotti hommaa kummasti. Pari tuntia siinä kuitenkin vierähti.

20150224_194840dillinger4janastat
45NRTH Dillinger 4 Stud-less, irtonastat ja asennustyökalu

Nastarenkaiden merkki on 45NRTH ja malli Dillinger 4. Yhdessä renkaassa on paikat 240:lle nastalle. Rengas on kooltaa 26×4.0, joten läski näyttää vähemmän läskiltä nastoilla. Vertaa itse, varsin siro tapaus, eikö?

Ainakin vielä näyttää olevan saatavilla nastareikaita, mutta älä mieti liian kauan jos meinaat sellaiset itsellesi hommata. Näillä keleillä kysyntä on suurta. Itse vaihdoin myös nastat alle, joten pääkallokelit saa tulla. Nyt on tarvittava pito, jotta voi taas cruisailla rennosti. Nasta homma!

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑