… ja uudelleen…

Vuoden alku ja jokaisesta tuutista hehkutetaan kaiken maailman uuden vuoden lupauksia. Näihin en enää sorru. En tee mitään uuden vuoden lupauksia, koska ne ovat enemmän rikkomista varten kuin toteuttamista varten. Ei, en siis tehnyt tänäkään vuonna. No.

Vaaka
Vuosi vaihtui ja jostain kumman syystä tässä kohtaa huomaan, että jo niin kerran löysemmiksi muuttuneet farkut kiristävät taas joulusuklaiden jäljiltä. Puntarikin on asiasta samaa mieltä. Jotain olisi tehtävä. Tarvitsen vähän taustatukea tähän. Crossfit on jo syksyllä sen todistanut, että piiskuria minä tarvitsen. Niin myös puntarin vahtimisessakin. Piiskuria. Vahtia.
Alkuvuoteen lisäpuhtia on tuonut myös tieto siitä, että astmaatikkona ensi kertaa PEF-mittauksilla ylsin normaalitasolle. Toki olen tiedostanut, että astma on jonkinlainen hidaste liikkumisessa, mutta nyt oikeastaan havahduin siihen, että lääkityksen ja parantuneen peruskunnon ansiosta olen samalla viivalla perusterveen, normaalin viisikymppisen naisen kanssa keuhkojeni suhteen. Tämäkin asia on nyt hyvällä mallilla.
Viikonlopun teholiikunta-annoksen jäljiltä kuntotestiin kävelin sekavin mielin. Mahdanko näillä kipeillä reisillä päästä ylös tai saanko yhtään vatsapunnerrusta? Vatsapunnerrukset, ylä- ja alaraajojen toistotesti tuli tehtyä ja niistä ”arvosanoina” vähintään hyvän ylärajan suoritukset. Pieni pettymys, mutta tästä on hyvä parantaa tuloksia. Näiden lisäksi tehtiin minuutin Burbee-testi. Toistoja tuli vaivaiset 14, mutta katsotaan parantunutta tulosta sitten tarkemmin muutaman kuukauden kuluttua. Crossfittiäkin siis tarvitaan.
Testejä ennen astuin valvotulle vaa’alle ja se näytti yhtä karuja lukuja kuin kotonakin. Kehon rasvaprosentti oli odotetusti korkea. Luustolihasprosentti oli normaalin ylärajoilla sekä sisäelinten ympärillä oleva rasva normaalin rajoissa.
Hesarin sivuilta (http://www.hs.fi/elama/a1451532872521) löytyi hyvä artikkeli ”uuden vuoden lupauksista” ja tässä artikkelin onnistumisen lyhyt oppimäärä:
1) Valmistaudu sudenkuoppaan
2) Neuvottele itsesi kanssa ammattiliitto
3) Älä koulukiusaa itseäsi
4) Tavat ovat tiukassa
5) Jos et oikeasti usko elämänmuutokseen, unohda koko juttu.

Neljä ensimmäistä kohtaa opiskelen, viidennen unohdan.

Vähemmän sokeria
Eilen sain ensimmäisen ruokavaliorungon ja niillä aloitetaan. Näyttää jopa vähän siltä, että nyt tämäkin mamma joutuu syömään. Kunnolla. Hyvin. Terveellisesti. Näillä ohjeilla ei pitäisi nälän yllättää. Eikä erityisesti sitä makean nälkää, joka lienee tämän mamman suurin kompastuskivi. Toki tiedossa on, mitä ja miten pitäisi syödä, mutta kun työpäivän päätteeksi valut kotiin eikä kotona kukaan varsinaisesti odota ruoanlaittoa, jääkaapin ovi on niin helppo avata ja ottaa sieltä jotain syötävää. Helposti ja nopeasti.
Ruokavaliorunko pitää sisällään kolme lämmintä ateriaa ja kaksi välipalaa. Rahkaa, marjoja ja pellavansiemeniä aamuun. Lounas- ja päivällinen kanaa, kalaa yms. salaattia, vähän pähkinöitä tai siemeniä. Ja pala leipää <3. Illalla sitten vielä ennen nukkumaanmenoa kasvismunakas tai puuro raejuustolla höystettynä. Ellei tällä ole jo ehditty aloittaa aamusta ;). Tässä lyhkäisyydessään ohjeet. Ei muuta kuin niitä noudattamaan.
Intoa. Halua. Päättäväisyyttä. Sitä löytyy. Ja mikä parasta. Isona bonuksena punnitus sunnuntai-aamuna! Voit olla varma, etteivät viikonloput voi mennä tästä eteenpäin syöden miten sattuu. Tai jos menee, niin se näkyy myös tuloksissa.
Mitä veikkaat? Miten mamman käy?
Eniten kuitenkin tässä kohtaa luotan julkiseen häpeään, ellen onnistu tässä elämäntapamuutoksessa. Tsemppaathan mukana?

Ei ole liian myöhäistä

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑