Krooninen lumenpuute

20151219_131811selfie
Terveiset fillarilenkiltä! Polkua, peltoa, metsäteitä.

Hiihtourille tekee mieli, mutta lumenpuutteessa se on tehtävä pyörällä, reittiä hieman mukaillen. Matkalle osui polkua, peltoa ja metsäteitä. Auringonpaiste suosi tämänpäiväisellä lenkillä. Pari päivää sitten satanut sentin lumikerros oli muisto vain. Mittarissakin oli reilusti plusasteita. Kolme vuotta sitten tähän aikaan pääsi jo hiihtämään, nyt ei toivoakaan.

On muuten kohtuu raskasta polkea pellolla. Sateista johtuen pellot ui ja kura lentää. Jos ei sykettä saa nostettua muutoin, niin pellolle polkemaan, ketjut kireelle! Keuhkot kiittää.

En tiedä kenelle kunnia kuuluu, mutta Janakkalan kunnan ylläpitämää yhdyslatu-uraa Lintuvuoresta Konttilaan on paranneltu merkittävästi Viljetynvuoren metsäosuudelta. Pointsit siitä! Aikaisemmin metsässä oli kuttunen ura, josta juuri ja juuri moottorikelkalla pääsi perinteisen ladun tekemään. Puista johtuen paikoin lumitilanne oli surkea. Nyt tilalle on raivattu leveä tasainen baana, johon pystyy tekemään myös luisteluhiihtouran. Luisteluhiihtäjille uusia mahdollisuuksia. Siistii! Nyt sitä lunta ja äkkiä! Ja mielellään reilusti! Enää ei tarvii hinkata vain Konttilassa tai Lintuvuoressa.

20151219_131854baanaa
Latupohjaa paranneltu. Kyllä kelpais hiihtää jos vaan olis lunta. Viljetynvuori, Janakkala. 

Matkalla tuli vedettyä myös pannut – nurin – ketoon. Joulun lähestyessä se piti tehdä teemaan sopien eli joulukuusikaatumisena, tyylipuhtaana sellaisena. Joulukuusen kanssa yhteistä on kaatumistapa; suorin vartaloin, paikaltansa. Näin yleensä käy kun vauhti loppuu ja klossit kiinni, niin tälläkin kertaa. Tähän ikään luulis jo tietävän ettei ylämäessä kannata vaihtaa vaihdetta eturattaalla pienemmälle. Tai jos niin pitää tehdä, pitäisi se tehdä hyvissä ajoin ennen mäen jyrkintä kohtaa. Vaihtovirhe ja ketjut jumiin. Siinä ei sitten enää poljettu ja nurin mentiin. Klossejakaan ei saanut enää siitä rytäkässä irti kun polkimet eivät liikkuneet eteen eikä taakse. Mutta tärkeintä, kukaan ei nähnyt! 😉

Etuvaihtaja irtisanoi itsensä, joten loppulenkki sitkuteltiin pienemmällä eturattaalla. Saldona puolitoista tuntia, 20 kilometriä endorfiiniä.

Mukavaa Joulun odotusta! Muistakaa, että se Joulu tulee sieltä kyllä, ilman suurempaa hössötystäkin. Mä meen ny fiksaan etuvaihtajaa… See y!

20151219_131805läskillä
Fatboy paistattelee päivää aurinkoisessa säässä

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑