Se pieni henkivakuutus

Tulipahan tänään taas todistettua se tosiasia, että kypärä säästää yllätävän paljon. Varsinkin kun se on päässä ja remmi kiinni – kunnolla.

Olin mieheni kanssa pyöräilemässä ja pimeällä tehtävään lenkkiin oli varauduttu hyvin; oli lämmintä juotavaa, heistastinta, valoa (650 lum) jne.

Lenkin puolivälissä mies painaltaa melko roheasti alamäkeen, pyörätie päättyy (tai siis kääntyy 90 astetta), pyörän takapyörä tekee linkun ja mies lentää sarvien yli pientareelle. Pyörä melkoisessa solmussa, juomapullot pitkin pientaretta. Ohjaustangon korjaus oikeaan asentoon ja pikaisella silmäyksellä vaatteissa muutama reikä ja kyynärpäässä asfaltti-ihottumaa. Kaikki siis hyvin ja matka jatkuukoon.

Kotona lähemmän tutkiskelun ja tuumailun jälkeen toteamme, että tilanne olikin hieman pahempi, mitä alkuun näytti. Nyt vasta mies tajusi, että kypärän toinen sivu kraapi pitkin asfalttia, mutta naama säästyi naarmuilta, kiitos kypärän ja sen lipan. Lisäksi 70 euron kypärä säästi 700 euron silmälasit ehjinä. Ja ennen kaikkea nyt olen kirjoittamassa tätä varoittavaa esimerkkiä, enkä sen sijaan ole mieheni kanssa ensiavussa!20151216_185113

Kypärä taitaa naarmuineen ja halkeamineen mennä vaihtoon, mutta se on kuitenkin halpa hinta siitä, että tästä rytäkästä selvittiin säikähdyksellä.

Turvallista matkaa kaikille,

❤ Mamma, jolla on pyöräilyseuraa jatkossakin

One thought on “Se pieni henkivakuutus

  1. Onneksi oli kypärä! Vakuutusyhtiöhän käsittääkseni korvaa uuden kun vie rikkoutuneen näytille. Noin pahasti kolhiutunutta ei kannata enää käyttää.

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑