Pyörän pikapuhdistus

Näillä kuravellikeleillä rapa roiskuu ja pyörä on ravassa joka ikisen lenkin jälkeen. Tuntuu välillä turhauttavalta sitä joka kerta puhdistaa. Mutta kuten tiedetään, että puhtaus on puoliruokaa, niin hyödyt ovat haittoja suuremmat. Siispä harja käteen ja hommiin.

20151212_121111
Tästä lähdettiin

 

Kun pyörän puhdistaa heti lenkin jälkeen ja kun puhdistaa riittävän usein, ei siihen tarvitse uhrata paljoakaan aikaa. Melkein joka lenkin jälkeen teen vastaavan puhdistusoperaation, varsinaisesta pesusta ei tässä ole kyse.

Minulle tämän kesän uusi tuttavuus on Muc-off ja sen runsas valikoima pyöränpesu- ja hoitotuotteita. Pikapuhdistukseen käytän Muc-Offin isoa pehmeää harjaa, ketjuöljyä vesikelille, kaksihaaraista harjaa, mikrokuituliinaa ja bike sprayta. Tuo Muc-offin Two Prong Brush on ihan paras vehje pyörän puhdistamiseen. Sillä pääsee moneen ahtaaseenkin väliin.

20151212_121446
Tämänkertaiset puhdistusvälineet

Vesiletkulla ja harjalla suuremmat ravat pois. Mikrokuituliinalla pikainen kuivaus. Bike spraylla pyörä läpi, lukuun ottamatta renkaita ja jarrupintoja. Ja loppuun kiillotus vielä mikrokuituliinalla. Hommaan ei mene montaakaan minuuttia ja pyörä kiiltää kuin uusi. Koska kyseessä oli pikapuhdistus, en tehnyt sen kummenpaa ketjujen pesua vaan ketjut saivat vain pienet tömpsyt ketjuoljyä, joka on tarkoitettu erityisesti vesikeleille. Näin pyörä on toimintavalmiina seuraavalle lenkille.

Lopputuloksena kiiltävä pyörä. Kenkäsuojillekin pienet bike spray-suihkeet ja mikrokuituliinaa perään niin johon niihinkin saatiin uutta eloa.

20151212_122903
Tällainen oli lopputulos

Erityisen kätevä tuote tuo Bike spray. Sitä kannattaa laittaa esimerkiksi ketjuille niiden perusteellisen puhdistuksen jälkeen. Se estää korroosiota ja poistaa vettä paikoista, joissa sitä ei pitäisi olla ja voitelee samalla. Toki sen lisäksi pitää ketjut vielä voidella.

Pidä mielessä pyörän arkinen huolto! Sillä pyörä pysyy hyvässä kunnossa pidempään. Muc-offin tuotteet ovat erinomainen joululahjavinkki kaikille, jotka arvostavat pyöräänsä ja pitävät siitä huolta tai niille joiden pitäisi pitää parempaa huolta. Muc-offin tuotteet ovat helppoja käyttää. Eri tuotteita löytyy laaja valikoima eri tarkoituksiin. Tutustu ja kysy rohkeasti apua tuotteiden valintaan.

Joululahjasetti vois olla esimerkiksi Bike cleaner, two prong brush ja bike spray. Niillä pääsee hyvin alkuun. Vinkkaa Joulupukille, että Hatuselta niitä löytyy.

Ja niin, vielä yksi erittäin tärkeä asia. Säilyttäkää pyörää lämpimässä tilassa. Siitä se tykkää!

20151212_122924
Matasta Fatboystakin tuli kiiltävä

One thought on “Pyörän pikapuhdistus

  1. Samoilla linjoilla Tiinan kanssa🤓. Tosin itsellä enemmän käytössä maantiepyörä ja pesen sen aina sadekelin jälkeen ja muuten, jos ketjut alkavat näyttää roskaisilta (varmaan ehkä liian myöhään). Lisäksi pesen ketjut erillisellä ketjun pesulaitteella, jossa vähän tuhdimpaa pesuainetta. Sekin hyvä apuväline harjojen ja liinojen lisäksi!

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑