Viikonlopun oivalluksia ja yllätyksiä

Viikonloppuun rytmittyy monta seuran treeniä ja ne sanelevat paljon, mitä tehdään ja miten.

Olli Miettinen

Perjantai-ilta ei ole ihan paras mahdollinen vaihtoehto sisäpyöräilylle ja VK-treenille. Työviikko takana ja usein takki tyhjä-fiilis. Jokunen perjantain treeni jäisi väliin, ellei olisi sovittu Hannan kanssa yhteiskuljetuksesta treeneihin. Kiitos siitä Hannalle <3! Tällä viikolla sisäpyöräilytunti oli hieman poikkeuksellinen; Miia-Maria veti löysät (?) alkulämmittelyt, jonka jälkeen puikkohin astui Pyöräilijä isolla Peellä, eli  Olli Miettinen! Sali oli lähes täynnä ja tunnelma sen mukainen. Hiki tuli jo aloituksesta. Olli oli suunnittelut tunnin sellaiseksi, jonka voi tehdä myös kotona trainerilla. Ajatuksena oli siis polkea tasaisen vahvasti anaerobista kynnystä hivuttaen: 3min + 3min + 5min + 6min + 8min ja väleihin palauttavat pyöritykset. Sykkeet nousivat mukavasti tavoitteeseen, mutta keskisyke nousi hieman yli pk-alueen. Hyvä ja opettavainen harjoitus! Ja mikä fiilis. Eikä tietoakaan väsymyksestä.

Levypainot

Lauantain crossfit-tuntikin oli hieman erilainen kuin aikaisemmilla kerroilla. Valmentaja oli päättänyt, että katsotaan miten syksyn treenit ovat tuottaneet tulosta. Tehtiin siis maksimitreeni, jonka tarkoituksen oli selvittää jokaisen maksimikilomäärät  jalkakyykyssä, penkkipunnerruksessa (maasta tehtynä ”floor press”) ja maastavedossa. Yllätyksiä olivat mamman tulokset:

– jalkakyykky 70 kg
– penkkipunnerrus 42,5 kg
– maastaveto 95 kg

Varmasti syksyn crossfit on tehnyt tehtävänsä. Mamman jaloista löytyy näköjään voimaakin, mutta miten saada se adaptoitua pyörittämiseen ja juoksemiseen? Lisäksi nälkä kasvaa syödessä – näköjään. Pientä lisätreeniä kuntosali-puolella, niin eiköhän sataset ala paukkua ;).

Sunnuntai-aamupäivään oli suunniteltu seuran rouvain kanssa pitkistä. Säätiedotus kuitenkin näytti sellaiselta, että päädyin kävelylenkille toisen puoliskon kanssa heti aamusta. Kosteaa, liejua, tuulta. Mutta tulipahan jäsenneltyä ja lokeroitua viikon vaikeat asiat taas omiin lokeroihin. Ja valmis taas uuteen viikkoon ja taisteluihin!

PK-lenkillä

Lisäksi tällä viikolla on jostain syystä tullut seurattua treenien kaloreiden kulutusmääriä. On aika yllättävää, että tunnin kävelylenkki on kalorikulutuksen osalta lähes ei yhtään mitään (250 kcal), kun taas crossfit-tunnin aikana paloi kaloreita tuplamäärä kuin myös sisäpyörätunnilla. Toki treenit eivät ole täysin vertailukelpoisia tehojensa suhteen, mutta kaikki pysyneet lähellä omaa pk-sykealuettani. Nyt en enää yhtään ihmettele, miksi kaikissa painonpudotus-ohjelmissa kuntosalitreenit on kaiken aa ja oo. Mutta siltikään siitä ei tule minun ykkösjuttu ;).

Uimassa.jpg

Illan uimatreeneissä meno tuntui tahmealta. Kaksi kilometriä tuli taisteltua, mutta kyllä keho kertoi selvää kieltä siitä, että maanantaina on taas pidettävä lepopäivä.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille <3!

 

 

 

 

One thought on “Viikonlopun oivalluksia ja yllätyksiä

  1. Hyvä ja ihan riittävä setti viikonlopulle! Kalorikulutuksessa pitää kuitenkin muistaa ns. after burn eli kaloreita palaa vielä hyvän matkaa treenin jälkeenkin.

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑