Tankohanskat

Valkosormisuus (Raynaud'n ilmiö)
Tältä näyttävät sormeni kun valkosormisuus iskee. Valkosormisuus eli (Raynaud’n ilmiö)

Pyöräilyseuramme Tawast Cycling Clubin (TCC:n) kautta tuli mahdollisuus hankkia tankohanskat eli bar mittsit. Tätä mahdollisuutta ei kannattanut meikäläisen jättää käyttämättä. Kärsin nimittäin valkosormisuudesta eli Raynaud’n ilmiöstä. Sormeni menevät ihan vitivalkoisiksi ja osin tunnottomiksi, koska ääreisverenkierto estyy pienimmistä verisuonista. Tämä usein johtuu kylmän altistuksesta. Siksi kylmällä kelillä pyöräillessä on ollut vaikea pitää sormet lämpiminä ja estää kylmettymistä. Toivon, että näistä tankohanskoista on tässä asiassa apua.

Testilenkille piti tietysti heti lähteä. Keli pari astetta plussan puolella ja tihkusade, joten testiolosuhteet olivat täydelliset. Alkuun ajoin sormikkaat kädessä, mutta päätin kokeilla miten käy kun ajaa kokonaan ilman sormikkaita. Alkuun ohjaustanko tuntui käteen viileältä ja sormissa oli pieniä tuntopuutoksia, kun Raynauld itsestänsä hieman ilmoitteli, mutta jatkoin silti ilman sormikkaita. Kädet olivat kuitenkin suhteellisen lämpöiset ja tunto palautui suht nopeasti sormiin. Alamäissä missä vauhti oli kovempi, jostain pääsi ilmavirtausta tankohanskojen sisään ja se vähän viilensi käsiä, mutta ei kuitenkaan tarvinnut laittaa sormikkaita takaisin käsiin.

Tankohanskat eivät häirinneet ajoa. Käden irrottaminen tangosta ja takaisin laittaminen kävi ilman ongelmia. Tankohanskat pysyvät hyvin paikallansa sisäpuolella olevan kuminauhan ansiosta. Sillä hanska kiinnitetään ohjaustankoon ja lisäksi hanska kiristetään ohjaustankoon napakasti hanskassa olevalla remmillä.

Summa summarum; Testilenkki melkein kokonaan ilman sormikkaita ja silti kädet pysyivät lämpiminä. Raynaudin takia ei näillä syksyisillä keleillä kannata ihan ilman sormikkaita mennä, mutta tankohanskojen kanssa ei tarvitse käyttää paksuimpia sormikkaita tai rukkasia. Ehdottomasti tulee käyttöön nämä tankohanskat. Odotan pakkaskelejä, että hanskat pääsevät kunnon testiin. Suosittelen! Tankohanskat mahdollistavat ohuempien käsineiden käytön. Ja ainakin nämä versiot piti pienen tihkusateenkin pois käsistä joten siksikin ihan toimivat.

20151205_142926tankohanskat
TCC:n tankohanskat Fatboylla. Oranssi väri ainakin piristys muuten kokomustaan pyörään. Hanskoissa on lisäksi TCC-kirjaimet heijastavaa materiaalia.

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑