Melkein muttei ihan

Lauantain plääni oli parin tunnin fillarilenkki fatboylla ensilumella höystettynä. Ensilumi tuli meille tänä vuonna siis 21.11. Perjantai-iltana lunta ei ollut, mutta lupa oli odottaa yön sateen jälkeen valkeaa aamua.

Pikkupakkasen fillarivarustus
Pikkupakkasen fillarivarustus

Mittarissa pikkupakkanen, vielä siis pärjää suht vähillä vaatekerroilla. Huivi kypärän alla ja buffi kaulassa. Tekninen pitkähihainen, hieman paksumpi juoksupusero ja päällimmäisenä heijastintakki. Jalkaan alle lyhyet pyöräilyhousut ja pitkät talvihousut päälle. Sukat  merinovillaiset ja pyöräilykenkien suojaksi kenkäsuojat. Sormet on meikäläisen heikoin lenkki, joten hanskat on vedenpitävät ja paksut. Pitää ottaa huomioon se, että lenkillä tulee kuitenkin hiki, joten ei kannata ylipukeutua. Tällä varustuksella pärjää hyvin -10 pakkaskeleillekin.

Lisäksi lenkille kannattaa pakata mukaan takki, jonka voi heittää päälle jos joutuu pysähtymään pidemmäksi aikaa. Saatavilla on sellaisia vaihtoehtoja, jotka saa pakattua pieneen pussukkaan eikä näin vaadi paljoa tilaa ja on kevyt kantaa mukana. Lisäksi mukaan lähti tällä kertaa myös digikamera, jotta voin fiilistellä teidän kanssa lenkkiä jälkikäteen. Mukana tietysti myös kännykkä.

Suunnitelma sisälsi pääsääntöisesti metsäautoteitä ja hieman polkua. Olen jo pidemmän aikaa tutkaillut geogätköilyn saloja, joten ajattelin ottaa ensiaskeleen lajin pariin ja poiketa matkalla parilla kätköllä. Kaikki ei kuitenkaan mennyt niinkuin olin suunnitellut. Ensimmäisellä kätköllä piti kännykällä löytää tarkka sijainti. Käynnistin paikannusohjelma ja samalla totesin, että aikaisemmin aamupäivällä hieman kosteutta saanut kännykän akku veti viimeisiään ja kännykkä sammui miltei samantein. Se siitä paikannuksesta.

Toisen kätkön sijainnin olin selvittänyt jo etukäteen, joten sen löytäisin ilman apuvälineitä. Sinne siis. Tämä kätkö sijaitsi Sääjärven padolla. Purkki löytyikin heti, mutta siihen käsiksi pääseminen vaati hieman akrobatiaa. Kuvia ottaessa kamera ilmoitti, että muisti vähissä. Olin unohtanut kameran muistikortin kotiin tietokoneeseen, joten ei sitten otettu enempää kuvia matkalta.

Onneksi sain kuitenkin otettua pari fiilistelykuvaa.

Loput suunnitellut kätköt jätin suosiolla seuraaviin kertoihin. Lenkki sai kuitenkin jatkua. Tosin ei kovin pitkään, kun pari kilsaa eteenpäin tielle ilmestyi oranssiliivisiä miehiä pyssyt tanassa ja ajokoirat valmiina hirvenmetsästykseen. Pieni haastattelutunti näiden metsämiesten kanssa päättyi siihen, että totesin, että oli parempi suunnata fatboyn etupyörä suorinta tietä himaan. Suorin ”tie” oli oikasta metsästä polkuja pitkin.

Ei mennyt siis putkeen tällä kertaa. Kuitenkin ensimmäinen geokätkö löytyi ja lenkin ajoaikakin oli reilu tunti ja vartti, joten ihan ok tähän väliin. Aina ei voi voittaa!

DSCN7457lumisenfatboy
Sen verran vetistä lunta oli, että sitä kertyi kotiinviemisiksikin.

Säilytän pyöriä sisätiloissa, joten lumet sulaa nopeasti lenkin jälkeen ja pyörän saa kuivaksi ennen seuraavaa lenkkiä.

Alkuviikosta aloitin erään projektin, jota on suunniteltu kauan. Liittyy pyöriin muttei pyöräilyyn. Toivottavasti sujuu paremmin kuin tämä lenkki. Siitä seuraavaksi. Pysy ”kanavalla”!

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑