Treeniä koneeseen

Talven treenikausi on lähtenyt liikkeelle mukavasti Suomen olosuhteissa. Kelit ovat olleet maastopyöräilijän näkökulmasta mitä parhaimmat näihin päiviin asti. Aurinkoisia ja kuivia päiviä on riittänyt yllättävän paljon syksyyn, mutta nyt täytyy myöntää, että päivät ovat hämärtyneet huomattavasti.

Harmaata on ollut, mutta tänään pääsimme maastolenkillä nauttimaan hetken tuosta auringoksi kutsutusta valoilmiöstä. Suomen metsikkö näytti kauneimmat puolensa auringon kajastaessa sammalikkoon kevyen usvakerroksen lävitse.

Tämän päivän maastolenkillä oli hyvää menoa. Olen onnellisessa asemassa treenien suhteen, että minulla on mahdollisuus helposti treenata itseäni paremman treenikaverin kanssa. Tämä mahdollisuus avautuu, kun Jukka haluaa ajaa lenkkiä vähän kevyemmin ja näyttää minulle uusia polkuja hänen tuntemistaan lukemattomista Tampereen seudun poluista.

Näillä lenkeillä saan hieman kovuutta jalkaan ja uutta silmää ajolinjoihin poluilla, kun seuraan Jukan takarengasta. Jos satun jäämään, seuraavassa helpossa kohdassa tulee kiriharjoitus takaisin takarenkaaseen. Välillä tie osuuksilla vedämme peesivetoja, jotka ovat harvinaista herkkua. Tällöin Jukka saa ajaa reippaampaa lenkkivauhtia ja minä peesaan niin, että jalat pyörivät mukavasti.

Tällaisia lenkkejä tulee tehtyä silloin tällöin. Ne kehittävät. Palauttelen niistä sitten, kun ajelen yksinäni.

Hienoja kelejä maastossa!
Hienoja kelejä maastossa!

Viime viikosta lähtien olen päässyt tutustumaan uinnin saloihin ihan uudesta näkökulmasta, sillä onni potkaisi ja sain uintivalmentajan tekemään tilannekatsauksen uintiini. Tätä olen kovasti kaivannut, koska kukaan ei ole katsonut uintiani kesän 2014 jälkeen, jolloin opin ottamaan ensimmäiset oikeaoppiset vapaauintivedot. Tänä kesänä olin maastotriathlon kisoissa ja treenasin niitä varten käytännössä vain uimalla määrää avovedessä ja hallissa, sekä vilkuilemalla youtube-videoita. Nyt talven treenien missiona on oppia uimaan teknisesti oikein.

Tähän asti olen tainnut vain lipua uintiosuudet maastotriathlonissa, sillä ongelmani oli, että voima ei oikein välittynyt veteen. Kävimme valmentajan kanssa lävitse muutamia perustekniikkaharjoitteita ja sain muutamia oivalluksen tunteita. Taisi voimaakin välittyä veteen, sillä seuraavana aamuna löysin itsestäni aivan uusia uintilihaksia. Kulunut viikko onkin mennyt ”uintiin totuttelussa” ja uusien tekniikkaneuvojen sisäistämisessä. Ensi viikolla taas tsekataan valmentajan kanssa miltä meno näyttää.

Uintitreenit ovat nyt vieneet paljon huomiotani. Lisäksi olen ajanut maastopyörällä kelien mukaan kolme tuntisia lenkkejä. Sateisemmat päivät ovat menneet juoksuksi. Suomessa on suhteellisen helppo rytmittää treenejä kelin mukaan. Espanjassa kelin ollessa ”täydellinen” päivästä toiseen, muuttuu treenaaminen rankaksi, jos ajaa aina, kun paistaa. Tämän suhteen Suomi on melko ihanteellinen treenipaikka.

Myös lepopäivä on henkisesti helpompi pitää, jos päivän sää on sateinen. Huomenna on siis lepopäivän paikka.

Juoksu treeniä pakkasaamuna
Juoksu treeniä pakkasaamuna

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑