Lokakuu.

Lokakuu

Ihanaa. Lokakuu. Pyöräilyä olen niin täynnä, että ajatuskin tuntuu pursuavan korvista. Nyt on siis aikaa tehdä vähän muutakin. Mutta kuten niin monena aikaisempanakin vuotena, lokakuu on mitä masentavin kuukausi. Ulkona on pimeää, kylmää ja sohva vetää puoleensa. Ja liikunnan korvikkeeksi vielä kaikkea mahdollista sokeripitoista tälle sokerihiirelle. Niin myös tänäkin vuonna. Kaiken tämän lisäksi en ole ymmärtänyt kuunnella oman kehon viestiä siitä, että väsyttää. Vaikka kaikentietävä aktiivisuusmittarikin on kertonut jo kesäkuusta saakka, että tämä mamma ei saa unta riittävästi! Oltiin siis siinä pisteessä, että lääkäri passitti sairaslomalla. Huh. Sairaslomalle? Ei! Yhden päivän mutustelin asiaa ja sitten työtoveri antoi ymmärtää, että nyt kotiin siitä. Lääkäri muistutti, että nyt on levättävä ja liikuntaa saa harrastaa, mutta nyt ei ole syytä tehdä mitään rasittavaa.

Syksy ja pihan haravointi. Sitä olen tänä syksynä tehnyt pitkään ja hartaasti. Nyt pihamaa on haravoitu taas kahteen kertaan, mutta käynee hyvästä perusharjoituksesta? Lisäksi tietysti paljon kävelyä yksin ja kaksin.

Lokakuu_harjoitukset

Näin marraskuun alkupäivinä huomaan, ettei lokakuu olekaan niin huono kuin alkuun luulin. Menossa on kuitenkin perusharjoituskausi ja suurin osa harjoittelusta on ollut juuri tätä.

Lokakuussa mukaan tuli myös crossfit. En liiemmin piittaa kuntosalilla käynnistä, joten kaikki toiveet likoon uuden lajin puolesta! On ramp-kurssi piti sisällään kahdet treenit viikossa, jolloin opettelimme liikkeiden perusteita ja hankkimme ehkä hieman myös lihaskuntoakin. Alkeiskurssi on nyt suoritettu ja  neljän viikon aikana testitulos 7:15 parani aikaan 5:34. JEEE!!!!  Yhteisön ja koutsin paine saavat ihmeitä aikaan. Niin tämänkin mamman kummallisiin suorituksiin! Jatkossa on tarkoitus käydä 1-2 kertaa viikossa crossfit-tunneilla talvikautena.

Uinti  märkäpuvun kanssa avovedessä alkoi loppukesästä sujumaan. Paluu altaaseen oli juuri niin vaikeaa kuin kaikki siitä varoittelivat: eipä ollut märkäpuku kelluttamassa tätä mammaa vedessä – ei! Kaikki se miltä uinti tuntui keväällä juuri ennen kesää, oli hävinnyt! No, ehkei sentään. Kaivelin arkistoista kevään uintiharjoitusten tuloksia. Alla kuvassa yksi tyypillistä niistä.

Uintitreeni 07032015

Keskisykkeet huitelevat keväällä korkealla (n.140) ja suurin syy siihen oli väärä hengitystekniikka. Nyt syksyn uinneissa keskisykkeet perusharjoitustasolla (108-117). Jotakin siis on opittu.

Juoksu vaatii vielä paljon harjoitusta. Juoksulenkille lähtö on aika vaikeaa, koska tiedossa on tiukkaa itsensä kanssa kamppailua, korkeat sykkeet ja paljon hikeä. Lokakuussa juoksulenkkejä on ollut yksi viikossa. Jalkakaan ei ole tästä tahdista närkästynyt.

Lepo ja sen merkitys. Ote artikkelista (http://tesso.fi/artikkeli/uniongelmat-vaarantavat-terveyden): ”… Unen tärkeimpiä tehtäviä on aivojen palautuminen sekä vireyden ja kognitiivisten toimintojen sekä fyysisen hyvinvoinnin ylläpito. Univaje näyttää heikentävän vastustuskykyä infektioille. Uni on tärkeää myös kasvun ja kehityksen kannalta. Useiden kudosten kasvu, proteiinisynteesi ja vammojen paraneminen on nopeinta unen aikana. Eli lihaskasvua tai parempaa kuntoa tavoiteltaessa pelkkä treeni ja hyvä ravinto ei riitä, vaan tarvitaan myös lepoa….”  Tätä opetellessa. Aktiivisuusmittarin mukaan olen nukkunut lokakuussa keskimäärin 8,5 h vuorokaudessa, määrän vaihdellessa 2-10 tuntiin. Skaala on siis suuri ja asia on syytä ottaa vakavasti. Mutta onneksi tämä asia selvisi nyt ja asia on korjattavissa.

Vaikea lokakuu. Paljon on taas opittu, mutta paljon jää vielä opittavaa. Tärkeimpänä pointtina kuitenkin se, että oman itsensä kuunteleminen on tärkeää ja sen ehdoilla on mentävä. Mutta on menty matkalla eteenpäin. Hitaasti, mutta varmasti.

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑