Talvea odotellessa

Maantiepyöräilykausi ohi on tältä vuodelta. Keli on jo sen verran viileäkin ettei oikein tarkene enää maantiefillarilla viilettää pitkin maakuntaa. Hämäräkin hiipii näin syksyllä nopeasti. Viikonloppuna toki päivisin voisi vielä heittää lenkkiä, mutta jätetään ne odottamaan kevättä. Annetaan muille lajeille aikaa.

Viime talven joululahja itselleni Specialized Fatboyn, kavereiden kesken ”läski”, tuli hankittu talvipyöräilyä silmälläpitäen, mutta toki käyttöä löytyy ympäri vuoden. Niinpä maantiekauden päätöksen jälkeen sillä kelpaa pistellä menemään niin työmatkoja kuin höntsälenkkejäkin. Valitettavan vähän ehti kesällä Fatboyta ulkoiluttamaan, joten syksyllä sille on suunniteltu enemmän käyttöä.

Fatboylla metsässäMaastossa Fatboy on omimmillaan. Montaa kokemusta maastossa ajosta ei vielä ole, mutta opetellaan pienin askelin. Pyörä menisi mistä vaan, mutta kuskista loppuun uskallus ja ennen kaikkea taito. Rohkeutta pitää saada myös paljon lisää. Ajamaan oppii vain ajamalla. Pitää oppia pyörän metkut ja niksit. Vielä ei vauhti päätä huimaa.

Näin marraskuun alussa eletään ylimenokauden loppua tämän vuoden liikunnoista ja kerätään voimia talven peruskuntokaudelle. Tekeminen on enemmän höntsää, ei mennä aikataulujen mukaan. Fiilistellen ollaan menty myös Fatboyn kanssa. Lähimetsistä ollaan etsitty uusia polkuja.

Talvea odotellaan ristiriitaisissa tunnelmissa. Hiihto-Niilo minäni toivoisi, että sataisi pian lunta ja paljon, että pääsisi hiihtämään, kun taas toisaalta olisi kiva, että lunta ei tulisi ja pääsisi Fatboylla metsään mahdollisimman pitkään. Lumi ei ole Fatboylle este, mutta sitten kun sitä valkoista tulee, vetää veri hiihtämään ja pyöräily jää väkisinkin vähemmälle.

Sitten kun sitä lunta tulee, vaihdetaan Fatboyhin nastarenkaat ja runnitaan sillä töihin. Talvessa on se hyvä puoli, että sateella ei kastu samalla lailla kuin kesällä. Lumi saa tulla, mä olen valmis. Talvi vaan ei taida vielä olla valmis.

Talvea odotellessa, näin syyspimeällä, muistakaa näkyä! Käyttäkää heijastimia ja fillaroidessa muistakaa erityisesti lamppu!

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑